Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Sikert sikerre halmoznak a kishegyesi gerelyhajítók

2022.06.22
15:04
2022.06.22
16:56
Forrás
Pannon RTV
Világos Adriana aranyéremmel tért haza a Balkán-bajnokságról, míg klubtársa Bácsi Virág az U18-as mezőnyben lett ezüstérmes. A vajdasági lányok idei kiváló eredményeiknek köszönhetően kijutottak az idei felnőtt, illetve junior Európa-bajnokságra.

Bomba formában van a kishegyesi Világos Adiana. A fiatal gerelyhajító a Balkán-bajnokságon szerzett aranyérme előtt, a Vajdasági Bajnokságot is megnyerte 62 méter 76 centiméteres dobásával, ami új szerbiai csúcsnak számít az U20-as korosztályban. Pihenőre nincs idő, sűrű az idei versenyprogram.

Világos Adriana, gerelyhajító: „Általában mini edzőtáborokat szoktunk csinálni a nagy versenyek előtt, ami két hétig tart. Az első héten mindig megnyomjuk, a másik hét könnyítés, utána pedig egy kis szünet. A nagyobb versenyek csak most következnek: most hétvégén lesz az országos a felnőtteknek, utána pár nap múlva indulunk Oránba, Algériába, ahol a mediterrán játékok lesznek. Utána augusztusban lesz a két legnagyobb verseny, a Junior Világbajnokság az U20-asoknak, aztán pedig a felnőtt Európa-bajnokság Münchenben. ”

A szintén kishegyesi Bácsi Virág is remekel idén. Előbb megnyerte a szerbiai U18-as bajnokságot, majd a junior Balkán-bajnokságon 47 méter 48 centis dobásával ezüstérmes lett.

Bácsi Virág, gerelyhajító: „A következő versenyem az Európa-bajnokság lesz, amire nagyon örülök, hogy kijutottam, ebben az évben ez a verseny, ami igazán számít és a legfontosabb versenyem, meg a legnagyobb siker, amit az idén el tudtam érni. Ez is volt a célom. Ezt teljesítettem. A részvétel már nekem nem mondom, hogy elég, de ez is egy megtisztelés számomra.”

Az U18-as Európa-bajnokságot július 4-én rendezik Jeruzsálemben.

gerelyhajítás
gerelyhajító
gerelyhajító
Világos Adriana
Bácsi Virág

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.