Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Sok martonosi gyerek ki szeretné próbálni a birkózást

2022.03.30
12:03
2022.03.30
16:33
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta bemutatkozó edzését a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub Martonoson. Közel 20 gyermek jelezte csatlakozását, így az edzések már csütörtökön elkezdődnek.

Különféle bemelegítő gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a martonosi fiatalok, akik közösen edzettek a klub tagjaival. Mindenkinek nagyon megtetszett a sportág.

Márki Dávid, Martonos: „Nagyon tetszett és azért jöttem, hogy kipróbáljam a birkózást.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Martonosiak örülnek a lehetőségnek. Az új szekció edzője Korom Ákos lesz.

„Bemutattuk, hogy a gyerekek mit szoktak csinálni, bemelegítés és kis fogásgyakorlás. A gyerekek, akik most fognak kezdeni még nem ezt fogják gyakorolni, hanem ők sokkal játékosabban, az elején megtanulják az eséseket, a mozgást. Csak aztán kezdünk majd el foglalkozni a birkózással komolyabban.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A birkózás az egyik legközkedveltebb sportágak közé tartozik Magyarkanizsán. Egyre több fiatal választja ezt a sportot, egyre jobb feltételek mellett tudnak edzeni, ami a versenyeken való részvételen jól meg is mutatkozik. Martonoson is nagy volt az érdeklődés a sport iránt.

Rekecki Rudolf, a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub elnöke kiemelte: „Reménykedtem, de arra nem számítottam, hogy ilyen sokan eljönnek, ekkora lesz az érdeklődés. 15-20 gyermek eljött, valamint pár szülő, akiknek a gyermekei nem tudtak eljönni. Komoly az érdeklődés és remélem, hogy a továbbiakban sem lesz rosszabb.”

Az edzések csütörtöktől indulnak a martonosi általános iskola tornatermében. De a kis csapathoz bárki, bármikor csatlakozhat.

Magyarkanizsa
Potisje Birkózóklub
Rekecki Rudolf
Korom Ákos

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.