Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Sok martonosi gyerek ki szeretné próbálni a birkózást

2022.03.30
12:03
2022.03.30
16:33
Forrás
Pannon RTV
Megtartotta bemutatkozó edzését a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub Martonoson. Közel 20 gyermek jelezte csatlakozását, így az edzések már csütörtökön elkezdődnek.

Különféle bemelegítő gyakorlatokkal ismerkedhettek meg a martonosi fiatalok, akik közösen edzettek a klub tagjaival. Mindenkinek nagyon megtetszett a sportág.

Márki Dávid, Martonos: „Nagyon tetszett és azért jöttem, hogy kipróbáljam a birkózást.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Martonosiak örülnek a lehetőségnek. Az új szekció edzője Korom Ákos lesz.

„Bemutattuk, hogy a gyerekek mit szoktak csinálni, bemelegítés és kis fogásgyakorlás. A gyerekek, akik most fognak kezdeni még nem ezt fogják gyakorolni, hanem ők sokkal játékosabban, az elején megtanulják az eséseket, a mozgást. Csak aztán kezdünk majd el foglalkozni a birkózással komolyabban.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A birkózás az egyik legközkedveltebb sportágak közé tartozik Magyarkanizsán. Egyre több fiatal választja ezt a sportot, egyre jobb feltételek mellett tudnak edzeni, ami a versenyeken való részvételen jól meg is mutatkozik. Martonoson is nagy volt az érdeklődés a sport iránt.

Rekecki Rudolf, a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub elnöke kiemelte: „Reménykedtem, de arra nem számítottam, hogy ilyen sokan eljönnek, ekkora lesz az érdeklődés. 15-20 gyermek eljött, valamint pár szülő, akiknek a gyermekei nem tudtak eljönni. Komoly az érdeklődés és remélem, hogy a továbbiakban sem lesz rosszabb.”

Az edzések csütörtöktől indulnak a martonosi általános iskola tornatermében. De a kis csapathoz bárki, bármikor csatlakozhat.

Magyarkanizsa
Potisje Birkózóklub
Rekecki Rudolf
Korom Ákos

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.