Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek/2020.12.10.

Sorsoltak az Európa-ligában is

2020-12-14
15:12
2020-12-14
19:04
Forrás
nemzetisport.hu, Szerbiai RTV
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolása után az UEFA elkészítette az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójának párosításait is. Itt szerb érdekeltség is van. A Crvena zvezda a legjobb 32 között nagyon erős ellenfelet kapott.

Az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni székházában először az osztrák Wolfsberg neve került elő, ellenfeléül pedig az angol Tottenham Hotspurt kapta. Ezt követően a Dinamo Kijev az FC Bruges párosítást húzták ki. A Manchester United a Real Sociedaddal találkozik majd, míg az Arsenal a Benficával küzdhet meg a nyolcaddöntőbe jutásért. A legjobb 32 között a Milan a Crvena zvezdával, a Leicester City pedig a cseh Slavia Praha csapatával mérkőzik meg. Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg a Villarreallal csap össze februárban – igaz, már a télen szinte biztosan távozó magyar labdarúgó nélkül.

Február 18-án Belgrádban mérkőzik meg először a Crvena zvezda a Milannal az Európa Liga tizenhatod döntőjében. A visszavágóra egy héttel később kerül sor az olaszok otthonában, a San Siro stadionban. A belgrádiaknak a sorsolás alkalmával nem volt szerencséjük. Elkerültek olyan nagyágyúkat mint a Tottenham, az Arsenal és a Manchester United, de végül a Milannal kell megmérkőzniük. A találkozó favoritjának a Milan számít, de a szakértők a két csapat eddigi találkozóit elemezve érdekes összecsapásokra számítanak.

sorsol
Európa-liga
UEFA
Crvena zvezda
Szoboszlai Dominik
Bajnokok Ligája

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.