Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek/2020.12.10.

Sorsoltak az Európa-ligában is

2020.12.14
15:12
2020.12.14
19:04
Forrás
nemzetisport.hu, Szerbiai RTV
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolása után az UEFA elkészítette az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójának párosításait is. Itt szerb érdekeltség is van. A Crvena zvezda a legjobb 32 között nagyon erős ellenfelet kapott.

Az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni székházában először az osztrák Wolfsberg neve került elő, ellenfeléül pedig az angol Tottenham Hotspurt kapta. Ezt követően a Dinamo Kijev az FC Bruges párosítást húzták ki. A Manchester United a Real Sociedaddal találkozik majd, míg az Arsenal a Benficával küzdhet meg a nyolcaddöntőbe jutásért. A legjobb 32 között a Milan a Crvena zvezdával, a Leicester City pedig a cseh Slavia Praha csapatával mérkőzik meg. Szoboszlai Dominik csapata, a Salzburg a Villarreallal csap össze februárban – igaz, már a télen szinte biztosan távozó magyar labdarúgó nélkül.

Február 18-án Belgrádban mérkőzik meg először a Crvena zvezda a Milannal az Európa Liga tizenhatod döntőjében. A visszavágóra egy héttel később kerül sor az olaszok otthonában, a San Siro stadionban. A belgrádiaknak a sorsolás alkalmával nem volt szerencséjük. Elkerültek olyan nagyágyúkat mint a Tottenham, az Arsenal és a Manchester United, de végül a Milannal kell megmérkőzniük. A találkozó favoritjának a Milan számít, de a szakértők a két csapat eddigi találkozóit elemezve érdekes összecsapásokra számítanak.

sorsol
Európa-liga
UEFA
Crvena zvezda
Szoboszlai Dominik
Bajnokok Ligája

Most

08:06, Frissítve: 08:11

Futsal-vb: Szerbia válogatottja a nyolcaddöntőben

A szerb férfi futsal-válogatott 7:0-ra győzte le tegnap az Amerikai Egyesült Államok csapatát a litvániai világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Ezzel pedig biztosította helyét a kieséses szakaszban.
07:03, Frissítve: 08:18

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.