Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

A Spartacus vendége lesz a TSC

2021.09.09
13:05
2021.09.09
16:25
Forrás
Pannon RTV
A mérkőzést péntek este 7-kor rendezik meg Szabadkán.

Vajdasági derbi vár a TSC labdarúgóira a szerbiai Szuperliga nyolcadik fordulójában. A topolyaiak a szomszédos szabadkai Spartacus vendégei lesznek. A TSC célja, hogy folytassa sikeres sorozatát és pozitív eredményt érjen el idegenben. Az összecsapás pénteken 19 órakor kezdődik a szabadkai városi stadionban.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az előkelő második helyről várhatja a TSC a pénteki szabadkai idegenbeli szomszédvári rangadót. A Budapest Honvédtól kölcsönvett Bocskay Bertalan szerint kiélezett mérkőzés várható, de a cél a három pont megszerzése lesz. „Úgy érzem, hogy jó formában vagyunk. Nyilván sokat készültünk erre a derbire, de ugyanolyan meccs, mint a többi. Összeszedettek vagyunk, kielemeztük, hogy mik a gyenge pontjaik, hol lehet talán megfogni őket. Ezeket begyakoroltuk, és szerintem száz százalékosan indulunk a meccsre.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A TSC csapata tartalmasan töltötte a válogatott mérkőzések alatti bajnoki szünetet. A Ferencváros elleni stadionavató mellett a keretet is sikerült tovább erősíteni Slobodan Rajković szerződtetésével. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Egy olyan játékosról van szó, aki a védelem tengelyébe fog kerülni. Megjárta az angol Premier Leaguet, Hollandiában is játszott és Németországban is a HSV-ben és a Darmstadtban, de játszott a Palermóban is. Egy nagy névről van szó, aki úgy érezte, hogy 32 évesen ideje visszatérni a szerb labdarúgásba, és nagyon örülök neki, hogy minket választott.”

Hét mérkőzésből ötöt megnyert a topolyai TSC a szerb labdarúgó Szuperliga idei kiírásában, két ponttal marad le az éllovas belgrádi Partizan mögött, így egy újabb győzelemmel akár a tabella élére is ugorhat a vajdasági együttes.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Győzelmi ambíciókkal várja a TSC elleni mérkőzést a szabadkai Spartacus. A vajdasági derbi házigazdái kiváló sorozatban vannak, hiszen a bajnokság utolsó négy fordulójában veretlenek maradtak és 10 pontot gyűjtöttek. A topolyaiak elleni mérkőzésen azonban több alapember is hiányozni fog a szabadkai kezdőcsapatból. Egyes játékosok sérüléssel bajlódnak, míg mások eltiltás miatt nem léphetnek majd pályára péntek este 7 órakor a szabadkai városi stadionban.

Pannon RTV

Vladimir Buač, vezetőedző, Spartacus, Szabadka: „Természetesen mindezek ellenére bízok a győzelemben, mivel egyes játékosok eddig nem kaptak játéklehetőséget, pedig megérdemelték volna. Ez most ideális lehetőség számukra, hogy bizonyítsanak. Bízok benne, hogy ez így is lesz. Szeretném, ha minél több néző eljönne, mivel egy ez vajdasági derbi.”

TSC
Spartacus
foci
labdarúgás
Szuperliga

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.