Ugrás a tartalomra

A sport európai fővárosa lesz Szabadka 2024-ben

2023.06.01
14:00
2023.06.01
14:09
Forrás
subotica.com, vajma
Az önkormányzat május közepén pályázott az Európai Sportfővárosok és Sportvárosok Szövetsége pályázatán. Harminc város közül végül Szabadka lett a befutó.

A sport európai fővárosa lesz Szabadka 2024-ben - a hírt Stevan Bakić polgármester jelentette be csütörtök délelőtt a VKT ülésén. A sportolók városunk legjobb nagykövetei, s településünk népszerűsítését, amit nekik köszönhetünk, tíz politikus sem képes elvégezni, jelentette ki korábban a polgármester.

Gian Francesco Lupatelli, az Európai Sportfővárosok és Sportvárosok Szövetsége elnöke Szabadkai látogatása alkalmával azt mondta, hogy a várost fantasztikusnak találja a szó minden értelmében. A sport európai fővárosának lenni annyit jelent, hogy január 1-től kezdve az év utolsó napjáig dolgozni kell a sport népszerűsítésén, illetve azt 365 napon át kell gyakorolni - tette hozzá Lupatelli. Eddig egyébként a világon több mint 3 500 város kapta meg ezt a címet.

Szabadka
európai sport fővárosa

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.