Ugrás a tartalomra
Pannon RTV / Kovács Róbert

A sport európai fővárosa lesz Szabadka 2024-ben

2023.06.01
14:00
2023.06.01
14:09
Forrás
subotica.com, vajma
Az önkormányzat május közepén pályázott az Európai Sportfővárosok és Sportvárosok Szövetsége pályázatán. Harminc város közül végül Szabadka lett a befutó.

A sport európai fővárosa lesz Szabadka 2024-ben - a hírt Stevan Bakić polgármester jelentette be csütörtök délelőtt a VKT ülésén. A sportolók városunk legjobb nagykövetei, s településünk népszerűsítését, amit nekik köszönhetünk, tíz politikus sem képes elvégezni, jelentette ki korábban a polgármester.

Gian Francesco Lupatelli, az Európai Sportfővárosok és Sportvárosok Szövetsége elnöke Szabadkai látogatása alkalmával azt mondta, hogy a várost fantasztikusnak találja a szó minden értelmében. A sport európai fővárosának lenni annyit jelent, hogy január 1-től kezdve az év utolsó napjáig dolgozni kell a sport népszerűsítésén, illetve azt 365 napon át kell gyakorolni - tette hozzá Lupatelli. Eddig egyébként a világon több mint 3 500 város kapta meg ezt a címet.

Szabadka
európai sport fővárosa

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.