Ugrás a tartalomra

Sportfelszerelés a martonosi birkózóknak

2022.10.05
19:25
2022.10.05
19:54
Forrás
Pannon RTV
Szabadidőruhával és birkózócipővel gazdagodtak ma a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub martonosi szekciójában nevelkedő gyerekek. A felszerelések a magyarkanizsai székhelyű Vajdasági Birkózóakadémia jóvoltából kerülhettek a gyerekekhez.

Javában zajlott az edzés és a játék szerda délután is a Potisje Birkózó Klub martonosi szekciójánál. A fiataloknak március vége óta van lehetőségük a faluban is birkózásra járni.

Pernyész Bence, Martonos: „Azért szeretek járni, mert világbajnok szeretnék lenni. Az edzéseken gyakorolunk, birkózunk, fogásokat csinálunk.”

Heti két alkalommal folyik itt az edzés, jelenleg 18 általános iskolás korú gyerekkel.

Korom Ákos, a Potisje Birkózó Klub martonosi szekciójának edzője: „Az elejében még a játékosságon van a hangsúly, hogy megtanulják a mozgásokat. Most már fél éve zajlik az edzés, fogásokat is gyakorlunk, birkóztatom a gyerekeket, küzdésre tanítom őket, meg ezek mellett sokat játszunk, mert a gyerekek igénylik.”

A Vajdasági Birkózóakadémia nem titkolt szándéka az utánpótlás-nevelés, ezért igyekeznek a lehetőségeikhez mérten támogatni a környező klubokat – emelte ki Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezetője.

„A jövő héten sorra kerül majd Kishegyes és Bácskossuthfalva is, aztán a meglévő egyesületeknek is próbálunk hasonló módon segíteni, tehát sportszerekkel. Most melegítőkkel, szabadidőruhákkal és birkózócipőkkel. A következő körben birkózó dresszeket és pólókat fogunk szétosztani.”

A martonosi fiataloknál pedig továbbra is folynak az edzések, ezekhez bátran csatlakozhatnak az érdeklődők, ugyanis várják az új jelentkezőket

Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Martonos
Potisje Birkózóklub
Korom Ákos
Bálint Zoltán

Most

07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.
18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.

Népszerű