Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Sportfelszereléssel gazdagodott a tóthfalusi Nyers István Akadémia

2021.06.18
13:07
2021.06.18
17:43
Forrás
Pannon RTV
Az intézmény a magyarországi Tompai Sportegyesülettel közösen vett részt egy IPA pályázaton.

Sportfelszereléssel gazdagodott a tóthfalusi Nyers István Akadémia három szakosztálya, a cselgáncs, a futball és a kézilabda.

Több mint hat éve a cselgáncs szerelmese a magyarkanizsai Faragó Ádám. Négy éve csatlakozott a tóthfalusi akadémia szakosztályához. Legbüszkébb a diákolimpián szerzett aranyérmére. „Tanulunk technikákat, megtanuljuk, hogy hogyan kontrolláljuk önmagunkat. Ha a mindennapi életünkben valaki felmérgesít bennünket, akkor azt nem kell engednünk, vagy olyan hibákba belebotlani, amiket megbánnák aztán az életben. Minden pozitívat, ha mérges vagy itt ki tudod élni magad, tehát nagyon nagyszerű érzés.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az akadémián belül működő cselgáncs szakosztály munkájában közel 40 gyerek vesz részt. A legfiatalabbak heti két alkalommal, az idősebb korosztály pedig napi szinten edz. Az újonnan megvásárolt felszerelés, a kimonók és a szőnyegek nagyban segíti a gyerekek fejlődését. Dávid Tibor, a cselgáncs szakosztály edzője, Nyers István Akadémia, Tóthfalu: „Eddig ezeken a régebbi szőnyegeken edzettünk. Ez egészen más, puhább az anyaga is, tehát nem az a megszokott, ami versenyeken is van. Nagyon megkönnyíti az edzést, sokkal másabb az esés végett is.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A tóthfalusi Nyers István Akadémia és a magyarországi Tompai Sportegyesület közös IPA pályázatának köszönhetően három szakosztály részesült felszerelésben, illetve közös programokban és szakmai konferenciákon vehetnek részt majd a pályázók. Pörzsölt Attila, a cselgáncs szakosztály vezetője, Nyers István Akadémia, Tóthfalu: „Valamint nyári táborok, közös edzések, közös kisebb versenyek, megmozdulások egy nyitás külföld felé, tulajdonképpen Tompa felé, hogy a jövőben egy kicsit szorosabbra vegyük a kapcsolatokat.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A projektnek köszönhetően a napokban egy szakmai konferencia is lesz, valamint júliusban egy nemzetközi cselgáncs tábort is megszerveznek.

Nyers István Akadémia
Tóthfalu

Most

21:52, Frissítve: 07:06

Érdemes hajnalban felkelni!

A tokiói olimpia 5. napján Szerbia 5 sportágban versenyez: úszás, evezés, cselgáncs, 3x3-as kosárlabda és tenisz. Pályára lép a világ legjobbja, Novak Đoković, 7 óra körül. A magyar versenyzők közül Hosszú, Kenderesi, Milák aranyért úszik szerdán.
21:02, Frissítve: 21:28

Kettős győzelemmel jutott tovább a Ferencváros

Kettős győzelemmel jutott tovább az FTC a BL selejtezőjének második fordulójából, miután az egy héttel ezelőtti, hazai első mérkőzésen elért 2-0-s sikert követően a párharc keddi, idegenbeli visszavágóján 3-1-re nyert a litván Zalgiris Vilnius ellen.

Népszerű