Ugrás a tartalomra

Sportnapot tartott a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar Szabadkán

2019.05.08
14:13
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
A megmozdulás célja, hogy népszerűsítsék a sportot a diákok körében. Az egyetemisták röplabdában, fociban és sakkban is összemérhették tudásukat.

Darko Dulić egy nagyobb társasággal érkezett a sportnapra. A fiúk most először vesznek részt az eseményen: „Röplabdázni jöttünk a barátaimmal. Hallottunk erről az eseményről és kipróbáljuk, hogy mennyire vagyunk jók.”

Tóth Laura hosszú évek óta aktívan sportol. Az MTTK keretein belül megrendezett sportnapon a röplabda csapatot erősítette: „Lényegében a koncepció nem azon alapszik, hogy versengjünk, hanem hogy barátságos mérkőzések alakuljanak ki és, hogy az egyetemisták is egy kicsit kivegyék a részüket a testmozgásból.”

Az MTTK hallgatói mellett többek között az Európa Kollégium tanulói és az Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola diákjai is részt vettek a sportnapon.

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hatodik alkalommal tartja meg a sportnapot. Céljuk, hogy népszerűsítsék a sportot a fiatalok körében, és szorosabb kapcsolatot építsenek ki az egyetemisták között.

A fiatalok több sportág közül is válogathattak az eseményen. A szervezők igyekeztek mind a fiúknak, mind a lányoknak kedvezni. Csuvárdity Tamara, szervező: „Röplabda, sakk és foci mérkőzések lesznek. Illetve fitnesz edzés is lesz. Egy ilyen félórás fitnesz edzés.”

A sportnap végén a legjobb csapatok és sportolók egy-egy aranykupát vihettek haza.

sportnap
Szabadka
Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.