Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Sportválasztó Magyarkanizsán

2022.10.05
13:54
2022.10.05
17:01
Forrás
Pannon RTV
Közel 300 magyarkanizsai általános iskolás gyerek vett részt a Sportválasztó Napon. Az eseményt a Gyógyfürdő sportcsarnokában szervezték meg a Gyermekhét részeként.

11 sportegyesület mutatkozott be az eseményen. A gyerekek megismerkedhettek a számukra legérdekesebb sportág alapszabályaival és bizonyos technikákat is elsajátíthatják.

Apczi Anna, tanuló, Magyarkanizsa: „Nagyon tetszik ez a nap, a sportok közül pedig az ugrálás, amikor egyre feljebb teszik a kötelet és akkor azt kell átugrani ollózva.”

Az eseményen többek között a magyarkanizsai Testvériség Kajak Klub is bemutatkozott. A sportág kedvelt a fiatalok körében, ez a sportnapon is bebizonyosodott.

Ladányi Lídia, tag, Testvériség Kajak Klub, Magyarkanizsa: „Én úgy veszem észre, hogy nagyon tetszik a fiataloknak ez a sport, és, hogy így élőben is ki lehet próbálni. Azért ajánlom, mert a környezetben lehetnek, társasággal, víz közelben.”

Az esemény célja, hogy a gyerekek időben megszeressék a sportot, megismerkedjenek a helyi egyesületekkel és az azok által kínált lehetőségekkel.

Barát Zsolt, sporttal megbízott tanácstag, Magyarkanizsa KT: „Továbbra is a birkózás és a kajak iránt a legnagyobb az érdeklődés, de szépen szaporodnak a gyerekek az atlétikai klubban is, illetve a cselgáncs, ami még a küzdősportok közül megemlíthető.”

Magyarkanizsa önkormányzata számos módon igyekszik támogatni az sportegyesületeket – emelte ki Fejsztámer Róbert, polgármester. „Magyarkanizsa község számára nem a versenysport az elsődleges cél, hanem a tömegsport, tehát minél több fiatal versenyezzen, minél többen vegyenek részt a sportklubok munkájában és ha ez megtörténik, akkor beszélhetünk majd arról, hogy ebből a tömegből ki tudnak e nevelni európai, vagy világszintű versenyzőket.”

A magyarkanizsai sportegyesületekhez a sportnapon kívül is bármikor és bárki csatlakozhat az év folyamán.

Magyarkanizsa
sportválasztó
Ladányi Lídia
Barát Zsolt
Fejsztámer Róbert

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.