Ugrás a tartalomra

Štefanek döntős, Frísz a bronzéremért birkózik

2018.10.26
22:52
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A csütörtöki első érem után pénteken újabb kettővel gazdagodott Magyarország a hazai rendezésű birkózó világbajnokságon. A szerbiai birkózók bemutatkozása is sikeres volt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Barka Emese szerezte Magyarország első érmét a budapesti birkózó világbajnokságon. Barka az 57 kilogrammos súlycsoport bronzmérkőzésén 6:0 arányban nyert a román Zsidacsevszka ellen és begyűjtötte harmadik VB-bronzát. Mindet hazai közönség előtt szerezte.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Korpási Bálint óriási küzdelemben 2:1-es vereséget szenvedett a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájának fináléjában, így ezüstérmet nyert a budapesti birkózó-világbajnokságon. A nem olimpiai súlycsoportok 2016-os világbajnokságán győztes, tavaly, Párizsban harmadik Korpási Bálint a magyar csapat második érmét szerezte meg a mostani vb-n.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Bácsi Péter világbajnoki címet szerzett a kötöttfogásúak 82 kilogrammos kategóriájában a budapesti birkózó-világbajnokságon, ezzel az első hazai aranyat nyerte a Papp László Sportarénában.  Az FTC 35 éves klasszisa a pénteki döntőben a török Emrah Kussal csapott össze, aki az első menetben 3:0-ra vezetett, ám Bácsi fordított és 4:3-ra győzött. Bácsi Péter karrierje második világbajnoki címét szerezte a 2014-es taskenti vb után, egyúttal az idei vb-n a harmadik magyar dobogós lett. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szerbiai birkózók bemutatkozása is sikeres volt. Frísz Krisztián a 60 kilogrammos súlycsoportban egészen az elődöntőig jutott, ahol a moldáv Viktor Csobánuval mérkőzött meg. A zentai versenyző jól kezdett, aztán ellenfele bekontrázott neki és továbbjutott. Frísz Krisztián a bronzéremért küzd szombaton.

Davor Štefanek olimpiai bajnok birkózó az eggyel nagyobb súlycsoportban, a 67 kilogrammosban szerepelt kiválóan, különösen a negyeddöntőben, ahol mindössze 19 másodperc alatt betusolta dán ellenfelét. Majd az elődöntőben a lengyel Sáhákiánt győzte le.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Davor Štefanek, olimpiai bajnok birkózó, Szerbia: „A célomat teljesítettem azzal, hogy bejutottam a döntőbe. Ismét történelmet írtam, mert bebizonyítottam mindenkinek, aki nem hitt bennem, hogy a Szerbiai Sportszövetség elnökeként is tudok magas szinten birkózni, nagy versenyeken érmeket nyerni. Igenis lehetséges, hogy mint elnök és mint versenyző is helytálljak. Eddig 31 pontot szereztem ezen a VB-n, az ellenfelek egyetlen egyszer sem értek el pontot az ellenem vívott küzdelmek során.”

A két szerbiai versenyző a szombat esti programban küzd Szerbiának az első érmekért ezen a VB-n.

birkózó
világbajnokság
Budapest
Davor Štefanek
Frísz Krisztián

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.