Ugrás a tartalomra

Szabadka - Kiosztották a legjobb sportolóknak járó díjakat (videó)

2016.12.23
11:23
Kiosztották a 2016-os év legeredményesebb szabadkai sportolóinak járó díjakat a Városháza dísztermében
Kiosztották a 2016-os év legeredményesebb szabadkai sportolóinak járó díjakat a Városháza dísztermében. A legjobbakat kiválasztó zsűrit a korábbi években díjazott szabadkai sportolók alkották. 2016 legjobb szabadkai sportolója Davor Štefanek. A birkózó a riói olimpián az ország első érmét szerezte meg a kötöttfogásúak 66 kilogrammos súlycsoportjában. Davor Štefanek, olimpiai bajnok birkózó: „Ha legjobbnak bizonyulsz a városodban, annak különleges súlya van, mert mindannyian tudjuk, hogy Szabadka a sport városa, és Szabadkán a legjobbnak lenni nagy dolog, mert kiváló eredményt kell elérned ahhoz, hogy legjobb lehess.” A fiatalok mezőnyében idén a lökésben Európa-bajnok, szakításban és olimpiai biatlonban ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes súlyemelő, Kajdocsi Tamás bizonyult a legjobbnak. Kajdocsi Tamás, súlyemelő: „Ebben az évben sikerült a junior világbajnokságon három bronzérmet megszereznem és most év végén decemberben a junior Európa-bajnokságon két ezüst és egy arany érmet sikerült szereznem. Idén ezek voltak a legjobb teljesítményeim, és ez egy megkoronázása ennek az évnek, hogy mégis milyen jó eredmények voltak.” ev-sportoloi Serdülőknél a vívó Miona Petra Knežević 2016 legjobbja. A jövőben is komolyan szeretne foglalkozni a sportággal. Miona Petra Knežević, vívó: „Próbálok még jobb eredményeket elérni.” A sportegyesületek versenyében a Spartacus Birkózó Klub bizonyult legjobbnak. Sreten Damjanović, edző, Spartacus Birkózó Klub: „Ha olyan tanítványaid vannak, akik többet érnek el tőled, az egy nagy dolog. Volt több világ- és olimpiai bajnok is közöttük, de egyik sem ért utol, de most ő utolért és leelőzött.”



Külön elismeréseket is kiosztottak azoknak, akik hozzájárultak a sikerekhez. Díjat kaptak azok az egyesületek is, amelyek évfordulót ünnepelnek idén.
Szabadka
Sport
Davor Štefanek
Kajdócsi Tamás
Sreten Damjanović
Miona Petra Knežević

Most

10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.