Ugrás a tartalomra
MTI/Kovács Tamás

Szabadka nyerte a Nemzeti Vágtát

2021.10.03
17:17
2021.10.03
21:24
Forrás
Pannon RTV
A második helyen is vajdasági származású lovas végzett.
MTI/Kovács Tamás

Szabó Nikolett, Szabadka lovasa Pipacs nevű lován nyerte a 14. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén. Második helyen a kétszeres, vajdasági származású Vágta-győztes, Nagy Arnold Fantázia nevű lovával Heves színeiben végzett. Harmadik helyen Tamás Csaba Villámlás nevű lovával, Farkaslaka színeiben ért célba.

A 2021 leggyorsabb lovasa címet elnyerő szabadkai versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Pipacs hátára győzelmi takarót terítettek.

Szabó Nikolett a díjátadó után riporterünknek, Vadlövő Gabriellának mesélt a döntő élményeiről:

„- Erős volt a mezőny, szerencsére az elmúlt két napban most sikerült a legjobban elstartolnunk, az elején kicsit nehézkes volt, de jött szépen, gyönyörűen jött.
- Délután amikor beszélgettünk pont a startot említetted, hogy arra figyelni kell. Ezek szerint sikerült?!
- Igen, sikerült. Most sokkal jobb startot vett és ez is közrejátszott szerintem, mert most nem kellett akkor hátrányt ledolgozni, mint az elmúlt napokban.
- Farkaslaka vezetett egy ideig, de mégis sikerült kikerülni.
- Igen. Csomó ideig mentünk egymás mellett, de aztán szerencsére Pipacs szívósabb volt és átvette a vezetést.
- A végén pedig Arnold jött oda fel mellétek, de nem hagytátok magatokat.
- Igen, igen. Ott is már vártam, hogy hol lesz végre a cél, nehogy feljöjjön, de Pipcsa érzékelte, hogy hol a ló és még tett rá, és jött. Egy fantasztikus kanca.”

MTI/Kovács Tamás

A  Kishuszár Vágtán is jól szerepelt Vajdaság. Erdei Anna Dorka Kishegyes színeiben Bohóc nevű lovával harmadikként ért célba. Első helyen Orosháza, második helyen pedig Csörög lovasa ért célba.

Nemzeti Vágta
Szabó Nikolett

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű