Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Szabadkán is szurkoltak a horvátoknak

2018-07-12
10:13
2018-07-12
16:44
Forrás
Pannon RTV
Nagy számban gyűltek össze a foci szerelmesei Szabadkán a Bunjevačko Kolo Horvát Művelődési Központban, hogy végig kövessék a tegnap esti mérkőzést, ahol Horvátország játszott az angol nemzeti 11-el.

A mérkőzés tétje a döntőbe jutás volt. A végén az ünneplés sem maradt el.

Több mint százan gyűltek össze Szabadkán a Bunjevačko Kolóban. Azért jöttek, hogy együtt buzdítsák a horvát nemzeti tizenegyet. Sokan sakktáblás mezekben buzdították kedvenceiket.

A nagyszerű hangulatról a szervezők gondoskodtak, itallal és aprósüteménnyel várták a szurkolókat.

Stipan Bašić, szurkoló: „A horvátok lesznek a bajnokok, ezt még a világbajnokság előtt megmondtam. Nem is számít az eredmény, csak a győzelem a lényeg.”

Az első félidő eredménye az angol válogatottnak kedvezett, de a hangulaton ez nem változtatott. A jelenlevők egy kisebb stadiont meghazudtoló hangzavarral szurkoltak.

Slaven Dulić, szurkoló: „Amennyiben a horvátok játsszák a döntőt a franciákkal, viszonozhatjuk a '98-as vereséget, melyről nemcsak nekem, hanem a szakértőknek is az a véleménye, hogy csalással született.”

Horvátország szabadkai főkonzulja is jelen volt, aki a vetítés szervezésében is részt vett. Elárulta, hogy végig követte a horvátok eddigi mérkőzéseit, és reménykedik a horvát továbbjutásban, egy szerény egy-nullás horvát győzelmet jósolt.

Velimir Pleša, Horvátország szabadkai főkonzulja, Szabadka: „Anglia futballnemzetnek számít, mivel ez a sport abból az országból származik, ezért tisztelnünk kell őket. Nagy különbség van az angol és a horvát válogatott között. Ebben a pillanatban a horvát válogatott érett, tapasztalt csapat, az angolok pedig egy olyan csapat akik előtt nagy jövő áll. Éppen ezért kérem most az angolokat, hogy legyenek türelemmel még négy évet, ez az év legyen a miénk.”

A szurkolás meghozta a gyümölcsét, a horvátok a mérkőzés 68. percében kiegyenlítettek, az eredmény 1-1 lett. A rendes játékidőben nem született döntés, így a hosszabbítás következhetett.

Szabadkán az egybegyűltek óriási ovációval üdvözölték Mandžukić 109. percben szerzett gólját, így a horvátok vezettek, és fél lábbal már a döntőben voltak. A hosszabbítást követően a horvátok jobbnak bizonyultak az angoloknál.

A 2018-as labdarúgó világbajnokság döntőjében tehát Franciaország játszik Horvátországgal.

Szabadka
Bunjevačko Kolo
labdarúgás
Velimir Pleša

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.