Ugrás a tartalomra

Szabó István Emléktornát tartottak Csókán

2017.09.03
17:03
2024.03.19
08:32
30 klub közel 60 játékosa vett részt a hetedik alkalommal megrendezett Szabó István Emléktornán, Csókán. A helyi, neves edző kezei alatt bajnokok nevelkedtek fel, akik ma már elismert sportolók.

A megmérettetésre Vajdaság minden terültéről érkeztek versenyzők. A klubok mini újonc egyes, újonc egyéni és serdülő egyéni kategóriákban nevezhették be játékosaikat. Gvozdenović Katarina, asztaliteniszező, Dombos Asztalitenisz Klub, Kishegyes: „Jó a társaság, jó a hangulat. Eddig két csoportban vagyok, mindkét csoportban bejutottam az elődöntőbe.”

Az egykori edzőtársak szívesen emlékeznek vissza Szabó Istvánra, vagyis Pista bácsira. Czini Gábor, vezetőedző, Topolya Asztalitenisz Klub: „Egy nagyszerű ember volt, aki a legnagyobb edzőtől a legkisebb edzőig mindenkivel ugyan olyan hangon beszélt. Mindenkivel szemben figyelmes volt, mindenkit elismert. Egy nagyszerű ember volt, könnyen lehetett vele barátkozni.”

Az Emléktorna keretein belül az Asztalitenisz klub és a Község vezetősége együtt átvonult a helyi temetőbe, ahol megkoszorúzták Szabó István sírját. Az emléktorna megszervezésével méltó emléket szeretnének állítani az egykori edzőnek.

Kormányos László, tartományi képviselő, VMSZ: „Kötelező feladat volt, amikor az asztalitenisz termet sikerült felújítani, 2010-ben, és akkor egyúttal megszületett az a döntés, hogy az asztalitenisz termet Szabó Istvánról neveztük el. Természetesen minden fellépés, liga- és bajnoki meccs ott zajlik le, és így nem felejti a sport nyilvánosság sem.”

Szabó István pályafutása alatt több, mint 200 bajnoki, és több tíz Európa-bajnoki titulussal gazdagította a Csókai Asztalitenisz klubot. Emellett sikeres sportolók nevelkedtek fel Pista bácsi kezei alatt, akik ma már külföldi ligákban bizonyítanak.

 

asztalitenisz
Csóka
emléktorna

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.