Ugrás a tartalomra

Szabó Szebasztián Európa-bajnok

2021.05.21
18:44
2021.05.21
18:56
Forrás
MTI
A zentai származású, magyar színekben versenyző Szabó Szebasztián aranyérmes lett 50 méter pillangón a budapesti úszó Európa-bajnokságon.

A győriek 25 éves versenyzője 23.00 másodperces idővel diadalmaskodott a Duna Arénában, egyetlen századdal megelőzve a világcsúcstartó ukrán Andrij Govorovot. A vajdasági származású, 2019-ben honosított Szabó első nagymedencés érmét szerezte magyar színekben

Szabó a futamot követően az M4 Sportnak elmondta, ugyan ez egy "nagyon rossz idő", de mégiscsak Európa-bajnoki címet nyert, ami miatt nagyon boldog, hiszen az elmúlt években többször is századok választották csak el a dobogós helyezésektől a világversenyeken.

A magyarok tíz éremnél tartanak a vizes Európa-bajnokságon. Korábban nyíltvízi úszásban Olasz Anna második, a csapat pedig harmadik lett, akárcsak a szinkronúszók highlight kűrjében a magyar válogatott. A medencés úszóknál hétfőn 400 méter vegyesen Hosszú Katinka az első, Mihályvári-Farkas Viktória a második helyen végzett, míg szerdán 200 méter pillangón Milák Kristóf győzött, Kenderesi Tamás pedig harmadikként zárt. Csütörtökön Kapás Boglárka védte meg címét 200 méter pillangón Hosszú Katinkát megelőzve.

    Eredmények:
    férfi 50 m pillangó, Európa-bajnok:
    -----------------------------------
   Szabó Szebasztián 23.00 másodperc
2. Andrij Govorov (Ukrajna) 23.01
3. Andrej Zsilkin (Oroszország) 23.08

úszás
Szabó Szebasztián
Úszó Európa-bajnokság

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.