Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Száz gyerek rúgja a bőrt a tóthfalusi focitáborban

2020-06-25
12:55
2020-06-26
17:28
Forrás
Pannon RTV
Száz általános iskolás vesz részt a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó Akadémia nyári focitáborában. A gyerekek Vajdaság minden tájáról érkeztek, délelőtt és délután is rúgják a bőrt.

Az általános iskola első osztályától nyolcadikig, külön csoportokba osztva edzenek már kora reggel a gyerekek. A horgosi Pónusz Ákos elmondta, hat évesen kezdte a focizást: „Idén lesz a negyedik éve, hogy focizok, egyszer volt, hogy festették a falat nálunk, és a piktornak a gyereke ment focira, és megkérdezték, hogy én is szeretnék-e járni focira. Azt mondtam, igen, és azóta focizok.”

Szél Adrián is kiskora óta focizik. Már negyedik éve vesz részt a táborban: „Minden nap van két edzés. Délelőtt és délután. Mindegyik egy óra, maximum másfél. Eléggé fárasztóak az edzések, főleg, hogyha nap van.”

Darko Veselinov, a focitábor egyik szervezője elmondta, 10 edző és 6 nevelőtanár foglalkozik a gyerekekkel, és elsősorban a technikák javítására összpontosítanak.

Darko Veselinov, edző, koordinátor, Nyers István Labdarúgó Akadémia, Tóthfalu: „Az első és a fő célja a tábornak nem az, hogy a gyerek megtanuljon focizni, mert aki ért hozzá, azt tudja, hogy a focit nem lehet 4, vagy 5 nap alatt megtanulni, hanem lehet ismerkedni, barátokat szerezni, akik aztán egész az életben megmaradnak. Tehát a barátság az, ami marad és az emlékek. Mi itt próbáljuk kicsit korrigálni a hibákat, de megtanulni focizni, azt 4-5 nap alatt nem lehet.”

Az edző hozzátette, további céljuk, hogy a fiatalokat bevonzzák a labdarúgás világába és megszerettessék a gyerekekkel a sportágat, ezzel pedig népszerűsítik az akadémia működését is.

focitábor
Tóthfalu
Nyers István Labdarúgó Akadémia
Vajdaság
labdarúgás
edzés

Most

12:30

Maszkos csirke

Eldobható arcmaszk darabkák kerültek az egyik nemzetközi gyorséttermi lánc népszerű harapnivalójába.
10:23, Frissítve: 10:42

A nyaralás nem vész el, csak átalakul

A szerbiai utazási irodák kötelesek lebonyolítani a már megszervezett utazásokat, még abban az esetben is, ha időközben töröltetik magukat a nyilvántartásból - nyilatkozta a YUTA igazgatója.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.