Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szeptember 5-én lesz a 8. Vajdasági Vágta

2020-08-13
17:01
Forrás
Pannon RTV
Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel a szabadkai lóversenypályán szervezik majd meg a vajdasági futamokat, közönség nélkül.

Szeptember ötödikén tartják meg a nyolcadik Vajdasági Vágtát. Az eddigi évektől eltérően idén Szabadkán a lóversenypályán szervezik meg, közönség nélkül, a járványügyi helyzetre való tekintettel. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a lóversenyek szerelmesei ne maradjanak le róla, hiszen a Pannon Televízióban lesz látható.

Éppen nyergeli Bessy nevű lovát Cékus Árpád. A lovas már a kezdetek óta megszakítások nélkül vesz részt a Vajdasági Vágtán a félvér kancával. Céljuk, hogy idén az első három befutó közt legyenek a selejtezőben. Tavaly is ott voltak Budapesten.

Cékus Árpád, résztvevő, Kishegyes: „A Nemzeti Vágtára sikeresen jutottunk be, olyan értelemben, hogy úgynevezett szabad kártyát kaptunk, nem véletlenül. Sikerült a tizenkettedik futamot megnyerni Bessy-vel. Jól teljesítettünk. Aztán a középdöntőben már nem úgy.”

Hamarosan Nemzeti Vágta, a Vajdasági Vágtát pedig Szabadkán fogják az idén tartani. A lovasok, illetve a Kishegyesi Bessy nevű ló is már készen áll arra, hogy megmérettesse magát.

A nyolcadik Vajdasági Vágtára eddig mintegy 15 résztvevő jelentkezett, akik már alig várják a megmérettetést. Az előfutamon legjobban teljesítők juthatnak be a budapesti döntőbe, amelyet október második hétvégéjén szerveznek meg a Hősök terén.

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Nekünk nagyon fontos a kontinuitás, és az, hogy Budapestre október tizedikén a Hősök terére a legjobbak jussanak el. Tehát ne egy sorsolás eredményeként, ne egy megbeszélés eredményeként, hanem egy nemes verseny eredményeként a legjobbak képviseljék a vajdasági lovastársadalmat.”

A Nemzeti Vágta idei első előfutama a magyarországi Gyenesdiáson lesz most vasárnap, azaz augusztus 16-án. A 2020-as Nemzeti Vágta gróf Andrássy Gyula előtt tiszteleg. Reméljük idén is folytatódik a vajdaságiak sikersorozata.

Vajdasági Vágta
lovak
járvány
koronavírus
közönség nélkül
szabadkai lóversenypálya

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:45

Hamilton nagy fölénnyel a pole pozícióban

A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Orosz Nagydíj időmérő edzésén Szocsiban, így a vasárnapi futamon ő indulhat majd az élről.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.