Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szeptember 5-én lesz a 8. Vajdasági Vágta

2020.08.13
17:01
Forrás
Pannon RTV
Idén a járványügyi helyzetre való tekintettel a szabadkai lóversenypályán szervezik majd meg a vajdasági futamokat, közönség nélkül.

Szeptember ötödikén tartják meg a nyolcadik Vajdasági Vágtát. Az eddigi évektől eltérően idén Szabadkán a lóversenypályán szervezik meg, közönség nélkül, a járványügyi helyzetre való tekintettel. A szervezők gondoskodnak arról, hogy a lóversenyek szerelmesei ne maradjanak le róla, hiszen a Pannon Televízióban lesz látható.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Éppen nyergeli Bessy nevű lovát Cékus Árpád. A lovas már a kezdetek óta megszakítások nélkül vesz részt a Vajdasági Vágtán a félvér kancával. Céljuk, hogy idén az első három befutó közt legyenek a selejtezőben. Tavaly is ott voltak Budapesten.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Cékus Árpád, résztvevő, Kishegyes: „A Nemzeti Vágtára sikeresen jutottunk be, olyan értelemben, hogy úgynevezett szabad kártyát kaptunk, nem véletlenül. Sikerült a tizenkettedik futamot megnyerni Bessy-vel. Jól teljesítettünk. Aztán a középdöntőben már nem úgy.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Hamarosan Nemzeti Vágta, a Vajdasági Vágtát pedig Szabadkán fogják az idén tartani. A lovasok, illetve a Kishegyesi Bessy nevű ló is már készen áll arra, hogy megmérettesse magát.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A nyolcadik Vajdasági Vágtára eddig mintegy 15 résztvevő jelentkezett, akik már alig várják a megmérettetést. Az előfutamon legjobban teljesítők juthatnak be a budapesti döntőbe, amelyet október második hétvégéjén szerveznek meg a Hősök terén.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Bunford Tivadar, igazgató, Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány: „Nekünk nagyon fontos a kontinuitás, és az, hogy Budapestre október tizedikén a Hősök terére a legjobbak jussanak el. Tehát ne egy sorsolás eredményeként, ne egy megbeszélés eredményeként, hanem egy nemes verseny eredményeként a legjobbak képviseljék a vajdasági lovastársadalmat.”

A Nemzeti Vágta idei első előfutama a magyarországi Gyenesdiáson lesz most vasárnap, azaz augusztus 16-án. A 2020-as Nemzeti Vágta gróf Andrássy Gyula előtt tiszteleg. Reméljük idén is folytatódik a vajdaságiak sikersorozata.

Vajdasági Vágta
lovak
járvány
koronavírus
közönség nélkül
szabadkai lóversenypálya

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.