Ugrás a tartalomra

A szerb csapat nyert, a magyar veszített a kézilabda Eb első napján

2022.01.13
20:00
2022.01.13
22:42
Forrás
Nemzeti Sport
A szerbek 31:23-ra verték Ukrajnát.

Szerbia győzelemmel rajtolt a férfi kézilabda Eb-n, miután 31:23-ra verte Ukrajnát. Ebben a csoportban még Horvátország és Franciaország kapott helyet.

A látványos megnyitó után nem kezdődött kedvezően a bajnokság a magyar válogatott számára.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nagy meglepetésre 31-28-ra kikapott Hollandia csapatától a budapesti MVM Dome-ban. A hazaiaknál Lékai Máté nyolc, Bodó Richárd hat, Máthé Dominik öt gólt lőtt. Csapatuk védekezésben és támadásban sem tudott kellően hatékonyan teljesíteni, és egyszer sem vezetett az egész találkozón.

Ez volt a két együttes 21. egymás elleni mérkőzése, és a hollandok húsz vereség után először nyertek.

A magyarok vasárnap 18 órától Portugáliával, kedden 18 órától pedig Izlanddal találkoznak. A csoport első két helyezettje jut tovább a középdöntőbe.

Eb
kézilabda
Szerbia
Ukrajna
mérkőzés

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.