Ugrás a tartalomra

Szerb és magyar arany birkózásban

2021.04.25
16:19
Forrás
Szerbiai RTV, nol.hu
Aranyérmet szerzett a Varsóban zajló birkózó Európa-bajnokságon a szerb színekben versenyző Zurab Datunashvili és a magyar Lőrincz Tamás is.

A 87 kilogrammos súlycsoportban induló, grúz származású Datunashvili a fináléban fölényes, 5:1-es győzelmet aratott a fehérorosz Kiryl Maskevich ellen, ezzel pedig a szerbiai birkózás történetének 6. Európa-bajnoki aranyérmét szerezte meg. Ma este pedig a 7. aranyérem is meglehet, ugyanis a zentai Nemes Máté 67 kilogrammban ugyancsak a döntőbe jutott. A ma esti finálék 18 órától rajtolnak.

A kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás pályafutása negyedik Európa-bajnoki címét szerezte meg, miután a fináléban könnyedén verte a török Yunus Emre Basat. És Szerbiához hasonlóan Magyarországnak is megvan az esélye a második aranyéremre az Eb-n, hiszen Kiss Balázs bejutott a kötöttfogásúak 97 kilós súlycsoportjának döntőjébe. 

birkózó
birkózás
Európa bajnokság

Most

15:09, Frissítve: 16:18

Rendkívüli ellenőrzések az illegális halászat miatt

Egyre inkább növekszik a hal iránti kereslet a pravoszláv húsvét közeledtével. Ezzel párhuzamosan viszont az illegális halászati tevékenységek is felerősödnek, ezért a Vajdaság Erdői Közvállalat rendkívüli ellenőrzést hajt végre a vizeken.
14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.