Ugrás a tartalomra

Szerbia az Eb döntőjében

2021.09.03
19:36
2021.09.04
07:31
Forrás
Pannon RTV
A szerb női röplabda-válogatott 3:1-re győzte le Törökország együttesét a részben belgrádi rendezésű röplabda Európa-bajnokság elődöntőjében. A mai fináléban az olasz válogatott lesz a szerb csapat ellenfele.

Az első játszma óriási csatát hozott a belgrádi Štark Arénában. A maratoni szettben a szerb lányoknak 3 esélyük is volt a játszma megnyerésére, de végül a vendégek nyertek 32:34-re.

A második játékrészben a szerb lányok jól kezdtek, de a törökök kiegyenlítettek, ismét túlórára kényszerült mindkét csapat. Az izgalmas végjátékot követően Szerbia válogatottja 28:26-ra megnyerte, és kiegyenlített (1:1).

Zoran Terzić csapata a harmadik játékrészben már magabiztosabban játszott és 25:23-ra megnyerte a szettet, ezzel pedig 2:1-re fordított.

A negyedik játszmában már megmutatta igazi erejét a szerb csapat. 25:13-ra hozták a játékrészt és ezzel biztosították szereplésüket a szombati döntőben, ahol sorozatban harmadszor lehetnek kontinensbajnokok. A 20 órakor kezdődő fináléban a Hollandiát legyőző olasz válogatott lesz a szerb csapat ellenfele.

Szerbia
női röplabda
Európa-bajnokság

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.