Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll/bb

Szerbia kiharcolta a belépőt a labdarúgó vb-re

2017-10-09
23:19
2017-10-10
21:48
Szerbia labdarúgó csapata 1:0-ra nyert Grúzia ellen, s ezzel jogosultságot szerzett a jövő évi oroszországi világbajnokságon való részvételre.

Szerbia labdarúgó válogatottja Belgrádban több mint 40 ezer néző előtt a Rajko Mitić stadionban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén 1:0 arányban legyőzte Grúzia csapatát, ezzel csoportelsőként kvalifikálta magát a jövő évi oroszországi világbajnokságra. A csoport második helyén Írország végzett, miután idegenben nyert 1:0-ra Wales ellen.

Özönlöttek a szurkolók hétfő este a belgrádi Rajko Mitić stadion felé. Szerbia a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Grúziát fogadta.

A játékosok mindent beleadva készültek a sorsdöntő mérkőzésre. Az első félidőben gyengén játszott a szerb nemzeti tizenegy. Alig alakítottak ki helyzetet és a védelem sem zárt megfelelően. A szünetben a nézők füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket. A második félidőben javult a játék képe és a csereként beálló Aleksandar Prijović megszerezte a vezetést. „Megtörtént az eset, hogy gólt szereztem. Győztünk. Ezért nem lehet panaszom semmire.”

A gól után már a szerbek uralták a játékot és 1:0-ás győzelemmel bebiztosították a jövő évi oroszországi világbajnokságra való kijutást. Slavoljub Muslin, szövetségi kapitány, Szerbia: „Nem kezdtük jól a mérkőzést. Jobbak voltak az első félidőben. Megráztuk magunkat a félidőben és sikerült megszereznünk azt a gólt, ami Oroszországba visz minket.”

A játékosok önfeledten ünnepeltek a találkozó után, de tisztában vannak vele, hogy nehéz dolguk lesz a világbajnokságon. Branislav Ivanović, csapatkapitány, Szerbia: „Kijutottunk a világbajnokságra. Azt gondolom, hogy az első nyolc mérkőzésen nyújtott játékkal ezt megérdemeltük. A legnehezebb volt az utolsó lépést megtenni. Elégedettek vagyunk és boldogok. Remélem, hogy nem maradunk szégyenben a világbajnokságon. Addig még sok időnk van. Remélem, hogy a lehető legjobb módon képviseljük majd a hazánkat.”

Szerbia labdarúgó válogatottja 8 év után jutott ki újra a világversenyre. A csoport második helyén Írország végzett, miután idegenben nyert 1:0-ra Wales ellen. Az írek a novemberi pótselejtezőn harcolhatják ki a világbajnoki részvételt.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

1. Szerbia 21
2. Írország 19
3. Wales 17
4. Ausztria 15
5. Grúzia 5
6. Moldova 2

Bravó fiúk! Így kell küzdeni Szerbiáért. Előre Szerbia! - áll a szerb elnök üzenetében

Hajnalig tartott az ünneplés Belgrád utcáin, miután a szerb labdarúgó-válogatott legyőzte Grúziát és kijutott a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Dudáló autók, görögtüzekkel felfegyverkezett szurkolók lepték el a központot. Aleksandar Vučić államfő Twitter-üzenetben gratulált a csapatnak. Bravó fiúk! Így kell küzdeni Szerbiáért. Előre Szerbia! - áll a szerb elnök üzenetében.

labdarúgás
szerbia
Világbajnokság
Grúzia

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű

Lázár Bence

Meghalt Lázár Bence

Ma este fél 8-tól, a budapesti Szusza Ferenc Stadion előtt gyertyagyújtással emlékeznek az elhunytra.