Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dimitrije Goll/bb

Szerbia kiharcolta a belépőt a labdarúgó vb-re

2017-10-09
23:19
2017-10-10
21:48
Szerbia labdarúgó csapata 1:0-ra nyert Grúzia ellen, s ezzel jogosultságot szerzett a jövő évi oroszországi világbajnokságon való részvételre.

Szerbia labdarúgó válogatottja Belgrádban több mint 40 ezer néző előtt a Rajko Mitić stadionban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó mérkőzésén 1:0 arányban legyőzte Grúzia csapatát, ezzel csoportelsőként kvalifikálta magát a jövő évi oroszországi világbajnokságra. A csoport második helyén Írország végzett, miután idegenben nyert 1:0-ra Wales ellen.

Özönlöttek a szurkolók hétfő este a belgrádi Rajko Mitić stadion felé. Szerbia a világbajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójában Grúziát fogadta.

A játékosok mindent beleadva készültek a sorsdöntő mérkőzésre. Az első félidőben gyengén játszott a szerb nemzeti tizenegy. Alig alakítottak ki helyzetet és a védelem sem zárt megfelelően. A szünetben a nézők füttykoncerttel fejezték ki nemtetszésüket. A második félidőben javult a játék képe és a csereként beálló Aleksandar Prijović megszerezte a vezetést. „Megtörtént az eset, hogy gólt szereztem. Győztünk. Ezért nem lehet panaszom semmire.”

A gól után már a szerbek uralták a játékot és 1:0-ás győzelemmel bebiztosították a jövő évi oroszországi világbajnokságra való kijutást. Slavoljub Muslin, szövetségi kapitány, Szerbia: „Nem kezdtük jól a mérkőzést. Jobbak voltak az első félidőben. Megráztuk magunkat a félidőben és sikerült megszereznünk azt a gólt, ami Oroszországba visz minket.”

A játékosok önfeledten ünnepeltek a találkozó után, de tisztában vannak vele, hogy nehéz dolguk lesz a világbajnokságon. Branislav Ivanović, csapatkapitány, Szerbia: „Kijutottunk a világbajnokságra. Azt gondolom, hogy az első nyolc mérkőzésen nyújtott játékkal ezt megérdemeltük. A legnehezebb volt az utolsó lépést megtenni. Elégedettek vagyunk és boldogok. Remélem, hogy nem maradunk szégyenben a világbajnokságon. Addig még sok időnk van. Remélem, hogy a lehető legjobb módon képviseljük majd a hazánkat.”

Szerbia labdarúgó válogatottja 8 év után jutott ki újra a világversenyre. A csoport második helyén Írország végzett, miután idegenben nyert 1:0-ra Wales ellen. Az írek a novemberi pótselejtezőn harcolhatják ki a világbajnoki részvételt.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:

1. Szerbia 21
2. Írország 19
3. Wales 17
4. Ausztria 15
5. Grúzia 5
6. Moldova 2

Bravó fiúk! Így kell küzdeni Szerbiáért. Előre Szerbia! - áll a szerb elnök üzenetében

Hajnalig tartott az ünneplés Belgrád utcáin, miután a szerb labdarúgó-válogatott legyőzte Grúziát és kijutott a jövő évi oroszországi világbajnokságra. Dudáló autók, görögtüzekkel felfegyverkezett szurkolók lepték el a központot. Aleksandar Vučić államfő Twitter-üzenetben gratulált a csapatnak. Bravó fiúk! Így kell küzdeni Szerbiáért. Előre Szerbia! - áll a szerb elnök üzenetében.

labdarúgás
Szerbia
Grúzia

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.