Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ng Han Guan

Szerbia kikapott a negyeddöntőben

2019-09-10
15:38
Forrás
Pannon RTV
Meglepetés a Kínában zajló kosárlabda világbajnokság első negyeddöntőjében. A végső győzelemre is esélyes szerb válogatott 97:87-re kikapott Argentínától.

Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzését Tunguan városában rendezték. A csoportjából másodikként továbbjutó, de mégis esélyesebbnek tartott szerb csapat a világbajnokságon kiválóan játszó argentinokkal csapott össze. A dél-amerikaiak már az első negyed után két ponttal vezettek, a félidő végére az előnyük már hét pont volt. A harmadik negyedben Đorđević csapata mindent megtett, hogy ledolgozza a hátrányát. Az utolsó játékrész kezdetén a szerb csapat néhány másodpercig vezetett is, azonban az egész mérkőzésen a hárompontosokat remekül dobó dél-amerikaiak kétszer is betaláltak távolról. Szerbia legjobbjai küzdöttek, de a döntő pillanatokban rossz döntéseket hoztak, amit a dél-amerikaiak kihasználtak és tovább növelték előnyüket.

Az argentinok ellenfele a következő fordulóban az Amerikai Egyesült Államok-Franciaország mérkőzés győztese lesz. A szerbek az 5-8. helyért játszanak a világbajnokságon.

kosárlabda vb

Most

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Kevés a vásárló a szabadkai ócskapiacon

Nem csak a magyarországi vevők maradtak el, akik most nem tudnak átjönni a határon, a járvány miatt a helybeliek is ritkán keresik fel a nemrégiben még kedvenc bevásárlóhelyüket.