Ugrás a tartalomra

Szerbia-Magyarország mérkőzés a Európa-bajnokságon

2021.08.27
06:58
2021.08.27
10:31
Forrás
Pannon RTV
Kialakult a részben belgrádi rendezésű női röplabda Európa-bajnokság nyolcaddöntőinek párosítása. A címvédő szerb válogatott ellenfele a magyar csapat lesz a legjobb 16 között.

Az olimpiai bronzérmes szerb röplabdázó lányok mind az öt mérkőzésüket megnyerték, és ezzel csoportelsőként jutottak tovább az A csoportból. Zoran Terzić csapata bizonyította, hogy remek formában van és címvédésre készül hazai közönség előtt. A szerb lányok ellenfele a nyolcaddöntőben az a magyar válogatott lesz, amely remekül kezdte a tornát, a szlovák csapat legyőzésével, azonban aztán a következő négy mérkőzésen nem sikerült megszerezniük a továbbjutást biztosító második győzelmüket. Így a sorsuk a többi csapat eredményeitől függött. A szerencse ezúttal Király-Tálas Zsuzsannáék mellé szegődött: mindkét utolsó csoportmérkőzés kedvezően alakult magyar szempontból Zadarban, így a válogatott a C csoportból negyedikként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A Szerbia – Magyarország összecsapásra vasárnap este 8 órakor kerül sor a Belgrádi Štark Arénában.

Nyolcaddöntők:
szombat
Hollandia-Németország
Bulgária-Svédország

vasárnap
Törökország-Csehország
Horvátország-Franciaország
Lengyelország-Ukrajna
Szerbia-Magyarország

hétfő
Olaszország-Belgium
Oroszország-Fehéroroszország

röplabda
Európa-bajnokság
Szerbia

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.