Ugrás a tartalomra

Szerbia röplabdázói az európai aranyért küzdhetnek

2019.09.27
23:51
2024.03.19
08:48
Forrás
Szerbiai RTV, VajdaságMA
A szerb férfi röplabda-válogatott drámai csatában 3:2-re győzte le Franciaország csapatát az Európa-bajnokság elődöntőjében, és az aranyéremért küzdhet a fináléban.

Az elődöntőt a hazaiak kezdték jobban, de miután megnyerték az első játszmát, kissé visszaesett a teljesítményük, a szerb csapat pedig fordítani tudott.

Fotó: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

A negyedik szettben megint rákapcsoltak a franciák és fölényesen nyerték ezt a játékrészt, de az ötödik, döntő játszma hatalmas szerb fölényt hozott és Slobodan Kovač legényei magabiztosan nyerték meg a mérkőzést.

Szerbia csapata ezzel bejutott a Röplabda Európa-bajnokság döntőjébe, ahol Szlovénia ellen játszik majd Párizsban vasárnap 17:30-kor.

röplabda
Európa-bajnokság
elődöntő

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.