Ugrás a tartalomra

Szerbia U19-es labdarúgó válogatottja nyerte a Ćele-emléktornát

2017.09.05
18:06
2024.03.19
08:36
Szerbia U19-es labdarúgó válogatottja nyerte meg a Stevan Vilotić Ćele-emléktornát, miután a fináléban 3:1-re legyőzte Izraelt.

A korosztályos labdarúgótornán Magyarország is részt vett, és a hat csapatos mezőnyben a negyedik helyen zárt.

A bronzmérkőzéssel kezdődött a Stevan Vilotić Ćele-emléktorna zárónapja. A szabadkai Városi Stadion gyepén Magyarország és Ukrajna U19-es válogatottja küzdött meg a harmadik helyért. Az első félidő férfias játékot és igazi taktikai háborút hozott, amelyben gól nem született.

A fordulás után azonban már nyílt sisakos küzdelem volt látható, amelyben először a magyar védelem hibázott, így Ukrajna került előnybe. Az egyenlítésre viszont nem kellett sokat várni. A második félidő derekán szabadrúgáshoz jutott a magyar csapat, Stoiacovici Dávid pedig a bal felső sarokból kiszedte a pókhálót, ezzel pedig 1:1-re módosította az eredményt.

 

 

A hajrában azonban ismét botlott a magyar védelem, amely büntetőt eredményezett az ukrán együttesnek. A kék mezesek pedig nem hibáztak, így bronzéremmel térhetnek haza Vajdaságból. A magyar csapat tagjai természetesen nem voltak boldogok. Stoiacovici Dávid, U19-es labdarúgó válogatott, Magyarország: „Elég szívós ellenféllel játszottunk. Fizikailag sokkal erősebbek voltak, mint mi. Próbáltuk felvenni ezt a tempót, de ehhez mi nem vagyunk hozzászokva. Szerintem az első félidőben akár 4-5 gólt is rúghattunk volna, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeket, így sajnos vereséggel zártuk a mérkőzést.”

A szabadkai Bácska stadionjában megrendezett finálén is parázs mérkőzést láthatott a közönség. Szerbia és Izrael válogatottja gólgazdag meccset játszott, amelynek utolsó tíz percében Joveljić duplája döntött. A szerb játékos előbb kapáslövésből, majd pedig büntetőből volt eredményes, ezzel beállítva a 3:1-es szerb sikert. Miloš Velebit, szövetségi kapitány, Szerbia U19-es labdarúgó válogatottja: „Tudtuk, hogy fizikailag nagyon nehéz lesz. Megpróbáltuk irányítani a játékot, azonban technikailag nem sikerült mindent megoldanunk. Végül a fiúk mégis megmutatták, hogy ilyen körülmények között is ki tudják harcolni a győzelmet, ezzel szemléltetve a győzelmi mentalitást.”

A Stevan Vilotić Ćele korosztályos-emléktornát 24. alkalommal szervezték meg Vajdaságban.

emléktorna
labdarúgás
Stevan Vilotić-Ćele
Szabadka

Most

07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.
21:33, Frissítve: 21:53

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
19:36, Frissítve: 08:14

Ismét a VMSZ adja a tartományi házelnököt

Miloš Vučevićtyel egyeztetett dr. Pásztor Bálint Belgrádban. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szerb Haladó Párt elnökével a koalíciós szerződésről és az együttműködés folytatásáról tárgyalt.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.