Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter a kettős mérce alkalmazása ellen hívott fel

2021.09.03
15:22
2021.09.03
15:29
Forrás
MTI
A kettős mérce alkalmazása ellen hívott fel Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, arra reagálva, hogy Boris Johnson brit miniszterelnök szerint az angol játékosoknak rasszista inzultusokat kellett elszenvedniük Magyarországon.

Elmondta, egy ilyen súlyos kérdésben a kettős mérce alkalmazásától végre el kellene tekinteni. Mindenki láthatta a 2020-as labdarúgó-Európa-bajnokság döntőjét, azt, ahogyan az angol szurkolók viselkedtek az olaszokkal. Az olasz himnuszt szinte nem is lehetett hallani, úgy fütyültek az angol szurkolók, aztán a mérkőzés közben esett inzultusokról már ne is essen szó - tette hozzá. Hangsúlyozta, sem a politikában, sem a sportban nem helyes a kettős mérce alkalmazása.

Szijjártó Péter
magyar-angol
Puskás Aréna
labdarúgómérkőzés

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.