Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Szombaton Vajdasági Vágta

2022.05.24
15:17
2022.05.24
17:09
Forrás
Pannon RTV
A jubiláris X. Vajdasági Vágtára eddig 11 lovas és 4 kishuszár nevezett.

Homolya Ivett első alkalommal vág neki a megmérettetésnek. Lova Csóró már tavaly is indult, igaz akkor más lovassal. Ivett és Csóró másfél éve lovagolnak együtt. Ivett jó eredményben bízik, de azt vallja: fő a részvétel és a balesetmentes versenyzés. Ivett és lova Tornyost képviseli a négy nap múlva megrendezésre kerülő Vajdasági Vágtán, a szabadkai Lóversenypályán.

"A lovamat Csórónak hívják. Ő egy 11 éves, sárga ügető herélt. Másfél éve vagyok a büszke tulajdonosa. Csóró egy igen ideges, izgága természetű ló, de én úgy gondolom, hogy másfél év alatt igen jó párost tudunk összehozni. Ő már egy igen tapasztalt ló a versenyzés szempontjából, mivel ő már nagyon sok versenyt szaladt az ügetők között is és nagyon jó eredményeket is ért el vele. Tavaly ő már indult a vágtán és akkor nem én lovagoltam. Idén viszont már én fogom. Vele ellentétben nekem ez lesz az első versenyem. Szóval nálunk fő a részvétel és a tapasztalatszerzés."

Pannon RTV

Lázár Vilmos, a Nemzeti Vágta elnöke a 15. jubileumi évadmegnyitón kijelentette a rendezvény Európa legnagyobb amatőr lovaseseményévé nőtte ki magát.

"Összeállt az elő-vágtáknak a sora. Ez a Vajdaságban kezdődik és 13 futam lesz határon belül és határon túl, ami majd a végső mezőnyt fogja jelenteni, úgy hogy innentől kezdve mindenki kapcsolja be a biztonsági övét, mert az izgalmak a tetőfokukra hágnak. Hiszen egy-egy ilyen vidéki helyszínen is, vagy határon túli helyszínen is legalább olyan parázs küzdelmet várhatunk, mint amit a Hősök terén már megszokhattunk az elmúlt időben."

Pannon RTV

A tavalyi Nemzeti Vágta legjobbja egyébként Szabadka lovasa lett. A címvédő település versenyzőjének így nem kell részt vennie az előfutamon, biztos helye lesz a budapesti döntőben.

Vajdasági Vágta
készülődés
Szabadka
lovas
kishuszár

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.