Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Találkozások a vajdasági sport múltjával és jelenével

2022.03.23
12:24
2022.03.23
17:16
Forrás
Pannon RTV
A testnevelés és a sport iránt érdeklődő orvostan és gyógytornász hallgatók látogattak a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémiára. Az újvidéki Európa Kollégium lakói Palicson és Topolyán is megtekintették a vajdasági sport jellegzetes helyszíneit.

Az újvidéki Európa Kollégium hallgatói érdeklődve járták körbe a Vajdasági Birkózóakadémiát, ami tavaly ősszel kezdte meg működését. Többen az Újvidéki Egyetem Testnevelő Karának hallgatói, akik ámulattal nézték a modern intézményt.

Túri Csongor, hallgató, Sport- és Testnevelési Kar, Újvidék: „Modern, nagyon újak a felszerelések és minden adott ahhoz, hogy sikeres sportolókat lehessen itt nevelni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A látogatás elsődleges célja az volt, hogy az egyetemi hallgatók megismerkedjenek a vajdasági sport múltjával és a jelenleg is működő modern sport intézményeivel.

Dr. Halasi Szabolcs, docens, MTTK, Szabadka: „Főleg olyan hallgatók érkeztek ide, akik a testnevelés, a sport iránt érdeklődnek, vagyis arra a karra járnak, de ez mellett kibővítettük a listát és lehetőséget adtunk orvostanhallgatóknak, gyógytornászoknak is, hogy megnézzék Vajdaság sport gyöngyszemeit, hogy így mondjam.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A kollégium növendékeit Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány ügyvezetője vezette körbe. „Nagyon fontos az, hogy ezek a fiatal emberek, aki holnapután majd a nyomdokainkba lépnek, úgy tornatanárként, úgy edzőként, úgy sport vezetőként, sportorvosként, hogy lássák azt az egész miliőt, amiből ez az objektum kinőtt és magának az objektumnak a szerkezetét, a munkásságát.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az akadémia külterületén egyébként jelenleg is folynak a munkálatok. A tervek szerint április végére elkészül a kültéri fitnesz park, amit a lakosság is használhat majd.

Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
Európa Kollégium
Újvidék
Bálint Zoltán

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.