Ugrás a tartalomra

Találkozások a vajdasági sport múltjával és jelenével

2022.03.23
12:24
2022.03.23
17:16
Forrás
Pannon RTV
A testnevelés és a sport iránt érdeklődő orvostan és gyógytornász hallgatók látogattak a magyarkanizsai Vajdasági Birkózóakadémiára. Az újvidéki Európa Kollégium lakói Palicson és Topolyán is megtekintették a vajdasági sport jellegzetes helyszíneit.

Az újvidéki Európa Kollégium hallgatói érdeklődve járták körbe a Vajdasági Birkózóakadémiát, ami tavaly ősszel kezdte meg működését. Többen az Újvidéki Egyetem Testnevelő Karának hallgatói, akik ámulattal nézték a modern intézményt.

Túri Csongor, hallgató, Sport- és Testnevelési Kar, Újvidék: „Modern, nagyon újak a felszerelések és minden adott ahhoz, hogy sikeres sportolókat lehessen itt nevelni.”

A látogatás elsődleges célja az volt, hogy az egyetemi hallgatók megismerkedjenek a vajdasági sport múltjával és a jelenleg is működő modern sport intézményeivel.

Dr. Halasi Szabolcs, docens, MTTK, Szabadka: „Főleg olyan hallgatók érkeztek ide, akik a testnevelés, a sport iránt érdeklődnek, vagyis arra a karra járnak, de ez mellett kibővítettük a listát és lehetőséget adtunk orvostanhallgatóknak, gyógytornászoknak is, hogy megnézzék Vajdaság sport gyöngyszemeit, hogy így mondjam.”

A kollégium növendékeit Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózó Akadémia Alapítvány ügyvezetője vezette körbe. „Nagyon fontos az, hogy ezek a fiatal emberek, aki holnapután majd a nyomdokainkba lépnek, úgy tornatanárként, úgy edzőként, úgy sport vezetőként, sportorvosként, hogy lássák azt az egész miliőt, amiből ez az objektum kinőtt és magának az objektumnak a szerkezetét, a munkásságát.”

Az akadémia külterületén egyébként jelenleg is folynak a munkálatok. A tervek szerint április végére elkészül a kültéri fitnesz park, amit a lakosság is használhat majd.

Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
Vajdasági Birkózóakadémia
Magyarkanizsa
Európa Kollégium
Újvidék
Bálint Zoltán

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.