Ugrás a tartalomra

Tankönyv a tornáról és az egészségről

2020.01.29
16:51
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
A nagybecskereki könyvbemutatón a tornatanárok megismerhették az első olyan tankönyvet, amely a tornáról és az egészségről szól. 

Miközben Szerbia sportolói világviszonylatban is kiváló eredményeket érnek el, addig itthon egyre több a túlsúlyos, a kellő mozgás hiánya miatt egészségügyi gondokkal küszködő iskoláskorú gyerek – hangzott el a nagybecskereki városházán megtartott könyvbemutatón, amelyen a tornatanárok megismerhették az első olyan tankönyvet, amely a tornáról és az egészségről szól. 

Dušan Perić professzor, a könyv szerzője szerint a tornaórák iránt nem ritkán lenézően viszonyulunk. Ilyen hozzáállással, egy szegény országban, mint amilyen Szerbia, nem lesz könnyű két-háromszorosára növelni a tornaórák számát, sem pedig a tornatanárok állományát. Még nehezebb ennek a változásnak a szükségét tudatosítani az emberekben. A könyv alapvető üzenete ezért nem a sportban való érvényesülés fontossága, hanem elsősorban a mindennapi sportolás szerepe az egészségünk megőrzésében.

A kézikönyvet a diákok egy része, minden tornatanár és nagybecskereki általános és középiskola elkapta.

tankönyv
torna
Nagybecskerek

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.