Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Táplálkozási tanácsok és receptek fiatal sportolóknak

2021.07.08
14:43
2021.07.08
18:42
Forrás
Pannon RTV
A könyvet Halasi Szabolcs, Josip Lepeš, dr. Nada Kosić-Bibić és dr. Karolina Berenji állította össze.

Bemutatták a Fiatal sportolók táplálkozása című kézikönyv szerb nyelvű változatát a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon. A könyvet Halasi Szabolcs, Josip Lepeš, dr. Nada Kosić-Bibić és dr. Karolina Berenji állította össze.

A kiadványban tudományos cikkekkel alátámasztott szövegek szerepelnek, amelyekben kitérnek az egészséges szokások kialakítására, a helyes hidratációra és az edzés-specifikus táplálkozásra.

A kézikönyvben emellett 32 könnyen elkészíthető recept is szerepel. Hamarosan magyar nyelven is megjelenik majd, valamint elektronikus formában is igényelhető ingyenesen az activekids2014@gmail.com e-mail címen.

Pannon RTV

Halasi Szabolcs, társszerző: "Az a segítség, az jelen esetben ebben a kézikönyvben jelenik meg. Méghozzá nagyon egyszerűen megfogalmazva, a gyerekeknek, szülőknek és az edzőknek is világossá téve, hogy az ami ebben van, az egy alap dokumentum, azért, hogy a későbbiekben a gyerekeik egészségesebben fejlődjenek, de jobb teljesítményt is tudjanak nyújtani."

könyv
tanács
sportoló
recept
Halasi Szabolcs
Karolina Berenji

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű