Ugrás a tartalomra

Tapsviharral fogadták Nagy Szebasztiánt Magyarkanizsán

2022.09.17
10:06
2022.09.17
16:18
Forrás
Pannon RTV
Nagy Szebasztián felnőtt birkózó világbajnokot fogadták tegnap délután a magyarkanizsai Városháza előtt. A fiatal birkózó hétfőn szerzett aranyérmet a kötöttfogású világbajnokságon a 63 kilogrammosok súlycsoportjában.

Motoros kísérettel, tapsvihar közepette érkezett meg Nagy Szebasztián a magyarkanizsai Városháza elé. A fiatal világbajnokot rendkívül meghatotta az a szeretet, amivel fogadták.

„Egész eddig, amíg nem értem ide, nagyon ideges voltam, lehet hogy még idegesebb mint a döntő előtt, de ahogy ideértem, most úgy érzem, hogy ez életem legszebb napja, biztos. Nem is tudom megköszönni azoknak az embereknek, akik ezt összehozták. Annyit tudok csinálni, hogy a következő versenyeken is beleadok mindent, ugyanúgy, ahogy eddig.”

Magyarkanizsa község számára hatalmas büszkeség, hogy egy világbajnok birkózóval lett gazdagabb - emelte ki Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere.

„Bízom benne, hogy ez a fiatal generációknak egy olyan iránymutatás, egy olyan példa lesz, amire rácsatlakozva erőt meríthetnek abból, hogy elérhetőek a világ szintű eredmények is, attól függetlenül, hogy kis közösségből indulnak.”

A szerb birkózók nagyon jól szerepeltek a világbajnokságon, a kötöttfogásúak csoportjában négy aranyérmet is szereztek a fiúk - emlékeztetett az ünnepségen a Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke, Bálint Zoltán.

„Bízunk benne, hogy ez egy olyan vonzerő lesz a fiatal gyerekek részére, hogy özönleni fognak a birkózó klubokba, mindenesetre számítunk arra, hogy a birkózó klubok tömegessége is megemelkedik, ami szintén feladatot ró majd az egyesületekre.”

Fotózkodni, aláírást kérni is lehetett Szebasztiántól, aki széles mosollyal fogadott mindenkit.

Nagy Szebasztián
fogadás
Magyarkanizsa
birkózás
Fejsztámer Róbert
Bálint Zoltán

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.