Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatás vajdasági fiatal sportolóknak

2021.05.24
15:55
2021.05.24
18:05
Forrás
Pannon RTV
Sportösztöndíjakról szóló szerződéseket írtak alá Újvidéken. Vajdasági fiatal sportolókat támogat az illetékes tartományi titkárság. Ötvenkilencen részesülnek juttatásban, tízmillió dinár összértékben.

A több mint harminc támogatott sportágból ötben vajdasági magyar sportolók is vannak az ösztöndíjazottak között. A magyarkanizsai Losonc Szabolcs felszerelést tervez vásárolni, hogy tovább fejlődhessen a birkózásban. „Birkózom már több mint tíz éve. Sok országos és külföldi bajnokságon is részt vettem. Világversenyeken is részt vettem.”

A kishegyesi Gvozdenović Katarina nyolc éve asztaliteniszezik versenyszerűen. Az országos bajnok külföldön is kitűnő eredményeket ért el. „Ez az ösztöndíj nagyon sokat fog segíteni, külföldi versenyeken fogom elkölteni.”

A fiatalok között vannak olyanok is, akik a jövőben akár az olimpiai játékokon való részvételre is esélyesek lehetnek - emelte ki Kormányos László tartományi sporttal és ifjúsággal megbízott segédtitkár. „Számunkra ez fontos, hogy megőrizzük a hagyományos sportágakban, amelyek a magyarságot is illetik itt Délvidéken, Vajdaságban, ők is részt vegyenek, és természetesen a versenyben egyenjogúan részt vehetnek, és örülök neki, hogy itt van Világos Adriana, és ne soroljam a többi tehetséges sportolót.”

Csak olyan sportolók kaphatnak ösztöndíjat, akik nemzetközi-, világ-, európai-, korosztályos-, vagy szerbiai bajnokságokon értek el dobogós helyezést, akár egyéniben, akár csapatversenyben - hangzott el az eseményen. Dane Basta, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „A Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság folytatja a sport és az ifjú tehetségek támogatását. Mindig találunk lehetőséget arra, hogy díjazzuk az igyekezetüket és tehetségüket, nemcsak amikor már sikert értek el, hanem a sikerük felé vezető úton is. Célunk, hogy folyamatosan kövessük a fiatal sportolók munkáját és eredményeit, hogy befektessünk a jövőjükbe és az élsportunkba.”

A 14-től 20 éves fiatalokat a vajdasági ágazati sportszövetségek jelölték az ösztöndíjra.

tartomány
támogatás

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.