Ugrás a tartalomra

A tavalyi év legjobb helyi sportolóit ünnepelték Szabadkán

2019.02.18
15:56
2024.03.19
08:44
Forrás
Pannon RTV
Szabadka tíz legjobb sportolója Vermes Lajos-díjat vehetett át. Az eseményen az egyéni sikerek mellett a legjobb csapatteljesítményt is értékelte a zsűri.

A tavalyi év legjobb helyi sportolóit ünnepelték Szabadkán. Az edzőkből és sportújságírókból álló zsűri a tavalyi év legjobb sportolójának idén is Davor Štefanek olimpiai bajnok birkózót választotta, aki elmondta: „Azt hiszem, rendkívüli esemény Szabadka tíz legjobb sportolóját egy helyen látni, és díjazni a korábbi években elért eredményeiket, mert szép az, hogy díjakat nyerünk, de azok feledésbe merülnek, de az, amit Szabadka csinál, hogy kiosztja a legjobb szabadkai sportolóknak járó díjakat és a Vermes Lajos medált, az mindkettő rendkívüli dolog.”

A második legtöbb pontot Kajdocsi Tamás súlyemelő érte el: „A felnőtt Európa-bajnokságra készülök, ami április végén lesz. A klubunkból nem csak én, hanem Rozsnyik Ervin és a bátyám, Kajdocsi Tivadar is készül, ez lesz az első nagyobb versenyünk az idényben.”

A sportolókat teljesítményük alapján pontozza a zsűri. Nikola Stantić, sportújságíró: „Érdekes a zsűri szavazása. A zsűri minden tagja - harminc tagú a zsűri - minden zsűri tag nyilvánosan adja le a szavazatát.”

A díjátadó ünnepségen Vermes Lajos unokája is jelen volt. Vermes Mihály: „Számomra megtiszteltetés, hogy nagyapámról elnevezett díjakat országos és világhírű sportolóknak adhattam át.”

Legjobb klubnak a Spartacus Női Labdarúgó Klub bizonyult. Ebben az évben először Luka Andrašićról elnevezett díjat is kiosztottak, amelyet Vanja Zvekanov fiatal labdarúgónak ítélt oda a zsűri. Luka Andrašić fiatal szabadkai asztaliteniszező tavaly októberben hunyt el. Kategóriájában háromszoros szerb bajnok volt, és többször szerepelt a korosztályos szerb válogatottban is.

Szabadka
sportoló
Vermes Lajos-díj
Davor Stefanek

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.