Ugrás a tartalomra

Teketorna Torontálvásárhelyen

2020.01.21
14:25
2020.01.21
17:25
Forrás
Pannon RTV
A torontálvásárhelyi Spartacus Tekeklub szervezésében az idén is megkezdődött a már hagyományos munkás teketorna.

A nagy múltú Spartacus Tekeklub egykor világbajnokokat nevelt ki, mára viszont még fennmaradásuk is kérdésessé vált.

Sike Julianna és családja is tekézik a tornán. A barátokkal együtt alkotnak csapatot, amelynek a Fair-play nevet adták.

Sike Julianna, Torontálvásárhely: „Ez a mi társaságunk. Három család, nagyon régóta barátkozunk, és egy este leültünk, eldöntöttük, hogy menjünk kuglizni, menjünk. Úgyhogy elkezdtünk rendszeresen jönni edzésekre, mindenki megszerette mindenki ezt a sportot, úgyhogy folytatni akarjuk a jövőben is.”

Az 1958-ban kezdődött munkássport játékot minden évben megrendezik. Ahogyan az lenni szokott, január a teke hónapja. A csapatversenyek után egyéni összecsapások is lesznek. 7 csapat vesz részt idén a tornán. A torontálvásárhelyi Spartacus tekeklub elnöke, Decsov Tamás szerint nehéz összetartani a klubot, szükség lenne az utánpótlásra.

Decsov Tamás, Spartacus Tekeklub, elnök, Torontálvásárhely: „Minden évben az örvendeztet bennünket, hogy egy-két fiatal csatlakozik a munkás sportjátékhoz. Sajnos annyira megcsappant a falu szinten a lakosság, hogy minden tagnak annyira örülünk, aki kinyitja a tekepálya kapuját. Most is van az idén két új fiatal gyerek, akivel foglalkozunk. Az utánpótlásra minden évben muszáj gondolni, mert sajnos ez a sportág is elég kihalófélben van.”

Az egy hónapig tartó munkás sportjátékot követően élőzenével és vacsorával köszöntik majd a torna győzteseit.

teke
Torontálvásárhely
Spartacus Tekeklub

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.