Ugrás a tartalomra

Télen is edzenek a magyarkanizsai kajakosok

2022.01.08
12:23
2022.01.08
16:22
Forrás
Pannon RTV
Az új évben sem tétlenkednek a magyarkanizsai Testvériség Kajaklub tagjai. A téli hónapokban elsősorban az állóképességük, valamint az erőnlétük fejlesztésére fektetik a hangsúlyt.

A fiatalok a téli szünetben is edzenek, hiszen komoly terveik vannak, ami az idei évet illeti. Jelenleg száraz edzéseket végeznek leginkább. Kovács Ádám tavaly jó eredményeket ért el, idén is hasonló teljesítményre számít. „Az idei évben egész másképp lesz, mint tavaly. Előrébb lett hozva sok verseny. Főleg az 5 kilométeres országos most külön lesz a válogatótól, arra is szeretnék nagyon felkészülni, mivel a hosszú táv nekem jól megy. Illetve a válogatóra is szeretnék nagyon felkészülni.”

Nagy Lara a klub egyik legsikeresebb versenyzője. 2021-ben is sokszor állhatott fel a dobogóra. Idén is több nagyobb megmérettetésre készül, például a szeptemberben esedékes lengyelországi Olimpiai Reménységek versenyére. „Az Olimpiai Reménységek versenyre készülök főleg, mert ott van saját korosztályom, és ott van a legjobb esélyem. Junioroknál az Európa-bajnokságon pedig inkább készülök párosban.”

A fiatalok napi kétszer edzenek. Ebben az időszakban az erőnléti edzéseken van a hangsúly, de a kajak szimulátort is naponta használják. Apró István, vezetőedző, Testvériség Kajakklub, Magyarkanizsa: „A versenyzőinknek nagyon nagy lehetősége van bekerülni a válogatottba, mivel már tavaly is voltak válogatott tagjaink. Az idei évben itt, Belgrádban lesz megrendezve az ifjúsági és az U23-as Európa-bajnokság, amely nagy esélyt ad a versenyzőinknek, hogy megmutassák tudásukat. Emellett Szegeden lesz szeptember elején a világbajnokság, ennek a korosztálynak is. Reméljük, hogy pár versenyző be fog kerülni a válogatott keretbe.”

A megmérettetések áprilisban kezdődnek, de addig is teljes erőbedobással készülnek a magyarkanizsai fiatal kajakozók.

kajak
kajakos
kajakozás
Testvériség Kajaklub
Magyarkanizsa
Kovács Ádám
Nagy Lara
Apró István

Most

15:33, Frissítve: 15:52

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.
13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű