Ugrás a tartalomra

Tizedszer döntős Đoković Rómában

2020.09.20
18:19
Forrás
Nemzetisport.hu
A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.

Novak Đoković hétfőn a döntőben a kanadai Denis Shapovalovval vagy a Rafael Nadalt kiejtő argentin Diego Schwartzmannal találkozik.

Đoković a 2007-es debütálása óta idén már 14-edszer szerepel a római Masters-torna főtábláján, és minden eddigi alkalommal eljutott legalább a negyeddöntőig, 2016 óta pedig minden évben döntőt játszhatott.

A szerb világelső a Casper Ruud elleni elődöntőben az első játszmát két szettlabdáról (4:5, 15–40) fordította meg, a másodikban pedig 5:3-nál úgy zárta le a meccset adogatóként, hogy fogadóként már az előző gémben is volt két meccslabdája.

A találkozó 2 óra 11 percig tartott, ami jelzi, hogy egyáltalán nem volt könnyű szülés a szerb sikere.

Đoković a római 1000-es versenyen tizedszer jutott be a döntőbe, míg az összes Masters-versenyt figyelembe véve 52. alkalommal játszhat finálét, ezzel lehagyta az örökrangsorban Rafael Nadalt (51).

A szerb klasszis a hétfői döntőben a kanadai Denis Shapovalov vagy az argentin Diego Schwartzman ellen pályafutása ötödik római és 36. Masters-tornagyőzelméért száll majd harcba – mindkét potenciális riválisát megverte tavaly az olasz fővárosban.

Novak Đoković
Denis Shapovalov
Casper Ruud
Rafael Nadal
tenisz
tenisztorna
teniszverseny
Diego Schwartzman

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.