Ugrás a tartalomra

Tizedszer döntős Đoković Rómában

2020.09.20
18:19
Forrás
Nemzetisport.hu
A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.

Novak Đoković hétfőn a döntőben a kanadai Denis Shapovalovval vagy a Rafael Nadalt kiejtő argentin Diego Schwartzmannal találkozik.

Đoković a 2007-es debütálása óta idén már 14-edszer szerepel a római Masters-torna főtábláján, és minden eddigi alkalommal eljutott legalább a negyeddöntőig, 2016 óta pedig minden évben döntőt játszhatott.

A szerb világelső a Casper Ruud elleni elődöntőben az első játszmát két szettlabdáról (4:5, 15–40) fordította meg, a másodikban pedig 5:3-nál úgy zárta le a meccset adogatóként, hogy fogadóként már az előző gémben is volt két meccslabdája.

A találkozó 2 óra 11 percig tartott, ami jelzi, hogy egyáltalán nem volt könnyű szülés a szerb sikere.

Đoković a római 1000-es versenyen tizedszer jutott be a döntőbe, míg az összes Masters-versenyt figyelembe véve 52. alkalommal játszhat finálét, ezzel lehagyta az örökrangsorban Rafael Nadalt (51).

A szerb klasszis a hétfői döntőben a kanadai Denis Shapovalov vagy az argentin Diego Schwartzman ellen pályafutása ötödik római és 36. Masters-tornagyőzelméért száll majd harcba – mindkét potenciális riválisát megverte tavaly az olasz fővárosban.

Novak Đoković
Denis Shapovalov
Casper Ruud
Rafael Nadal
tenisz
tenisztorna
teniszverseny
Diego Schwartzman

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.