Ugrás a tartalomra

Több mint négyszáz alsós versenyzett a dél-bácskai körzeti diákolimpián

2019.04.15
13:48
2024.03.19
08:45
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki József Attila Általános Iskolában szervezett versenyen a diákok különböző akadálypályákon mérték össze ügyességüket.

A dél-bácskai körzeti Diákolimpiára újvidéki, nádalyi, tiszakálmánfalvi, gajdobrai, és turijai általános iskolákból jöttek versenyzők. Idén először érkeztek diákok Temerinből és Titelről. A temerini alsós diákok szorgalmasan gyakoroltak az iskolai tornaórákon. Gombár Réka, másodikos diák, Kókai Imre Á.I.: „Nagyon-nagyon sokat gyakoroltunk a tornatermünkben, és ugyanezt a pályát végigcsináltuk, végigvittük, miközben a többiek addig tornáztak.”

A tiszakálmánfalvi Pető Martin már tavaly is bekerült a csapatba: „Azért kerültem be ide, mert tornán is jól meg tudom csinálni a feladatokat, jól vagyok ilyen versenyekben, akadályokban, meg kézügyességben, labdafogásban is, mindenben jó vagyok.”

Különböző szintű akadálypályákon mérték össze erejüket az elsősök, a másodikosok és a harmadikosok. Az elsősöknél a hangsúly még a szórakozáson volt, a másodikosoknál az ügyességen, a harmadikosoknál pedig a sokoldalúságon. Aleksandra Marjanac, főtitkár, Újvidéki Iskolai Sport Szövetség: „Az a tapasztalatunk, hogy jól együtt tudunk dolgozni az osztálytanítókkal, a tornatanárokkal együttműködve. A Kis Diákolimpiát már évek óta megszervezik, de minden évben egyre tömegesebb részvétel jellemzi.”

A körzeti verseny győztesei három kategóriában a körzetek közötti megmérettetésre jutnak tovább, ami után következik az országos Diákolimpia.

Újvidék

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.