Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Több mint négyszáz alsós versenyzett a dél-bácskai körzeti diákolimpián

2019-04-15
13:48
2019-04-15
17:05
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki József Attila Általános Iskolában szervezett versenyen a diákok különböző akadálypályákon mérték össze ügyességüket.

A dél-bácskai körzeti Diákolimpiára újvidéki, nádalyi, tiszakálmánfalvi, gajdobrai, és turijai általános iskolákból jöttek versenyzők. Idén először érkeztek diákok Temerinből és Titelről. A temerini alsós diákok szorgalmasan gyakoroltak az iskolai tornaórákon. Gombár Réka, másodikos diák, Kókai Imre Á.I.: „Nagyon-nagyon sokat gyakoroltunk a tornatermünkben, és ugyanezt a pályát végigcsináltuk, végigvittük, miközben a többiek addig tornáztak.”

A tiszakálmánfalvi Pető Martin már tavaly is bekerült a csapatba: „Azért kerültem be ide, mert tornán is jól meg tudom csinálni a feladatokat, jól vagyok ilyen versenyekben, akadályokban, meg kézügyességben, labdafogásban is, mindenben jó vagyok.”

Különböző szintű akadálypályákon mérték össze erejüket az elsősök, a másodikosok és a harmadikosok. Az elsősöknél a hangsúly még a szórakozáson volt, a másodikosoknál az ügyességen, a harmadikosoknál pedig a sokoldalúságon. Aleksandra Marjanac, főtitkár, Újvidéki Iskolai Sport Szövetség: „Az a tapasztalatunk, hogy jól együtt tudunk dolgozni az osztálytanítókkal, a tornatanárokkal együttműködve. A Kis Diákolimpiát már évek óta megszervezik, de minden évben egyre tömegesebb részvétel jellemzi.”

A körzeti verseny győztesei három kategóriában a körzetek közötti megmérettetésre jutnak tovább, ami után következik az országos Diákolimpia.

dél-bácskai körzeti diákolimpia
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.