Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Toborzó kézilabdatábort tartanak Tóthfaluban

2022.07.06
12:21
2022.07.06
17:07
Forrás
Pannon RTV
Mintegy húsz 7 és 14 év közötti lány vesz részt a Nyers István Akadémia Sportegyesület táborában, az edzések pedig az újonnan felépült sportcsarnokban zajlanak. A sportegyesület egyébként szeptembertől elindítja a kézilabda osztályát is.

Nagyban folyik az edzés, a lányok napi szinten kétszer másfél órát töltenek el a teremben. A magyarkanizsai Mészáros Zsóka négy éve kézilabdázik, így nem volt kérdéses, hogy részt vesz a táborban. „Élvezni lehet ezt a sportot, szóval megvan az az élmény, amikor a labda bemegy a kapuba, az a gól, és egyszerűen felfoghatatlan érzés, hogy milyen öröm, legalábbis nálam. A csapatmunka is, összehozza az embereket ez a sport.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A tábor vasárnap kezdődött, az alapoktól indultak, hisz a legfontosabb, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a kézilabdát - véli Ivković Balázs, a Magyarkanizsa Kézilabda Klub edzője. „Vannak kezdők, bár vannak olyanok, akik már találkoztak ezzel a sportággal, viszont azokon van a hangsúly, akik még nem ismerkedtek meg vele, úgyhogy teljesen az alapoktól indultunk, alaptechnikai elemekkel foglalkozunk.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A tábor nem titkolt célja, hogy toborozza a lányokat, ugyanis szeptemberben a Nyers István Akadémia Sportegyesület berkein belül kézilabda szakosztály indul, az adai Halász József Női Kézilabda Klubbal és a Magyarkanizsa Kézilabda Klubbal közösen. A hely adott, ugyanis elkészült a sportcsarnok, ahol minden feltétel biztosított a megfelelő edzések megtartásához.

Utasi Jenő, elnök, Nyers István Akadémia Sportegyesület, Tóthfalu: „Mivel ez a lehetőség adatott, ezért úgy gondoltuk, hogy a foci mellett az akadémia megnyitja a bejegyzett szakosztályát. Aktivizáljuk a kézilabdára, és erre van egy szakemberünk, Ivković Balázs Magyarkanizsáról, aki elvállalta, és hát az adottság már megvan, van termünk, van szakemberünk és most már kellenek a lányok hozzá.”

A tábor csütörtökön zárul. Az érdeklődők a Nyers István Akadémia honlapján informálódhatnak a szakosztályba való jelentkezésről.

kézilabda
Tóthfalu
Nyers István Akadémia

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.