Ugrás a tartalomra

Toborzó kézilabdatábort tartanak Tóthfaluban

2022.07.06
12:21
2022.07.06
17:07
Forrás
Pannon RTV
Mintegy húsz 7 és 14 év közötti lány vesz részt a Nyers István Akadémia Sportegyesület táborában, az edzések pedig az újonnan felépült sportcsarnokban zajlanak. A sportegyesület egyébként szeptembertől elindítja a kézilabda osztályát is.

Nagyban folyik az edzés, a lányok napi szinten kétszer másfél órát töltenek el a teremben. A magyarkanizsai Mészáros Zsóka négy éve kézilabdázik, így nem volt kérdéses, hogy részt vesz a táborban. „Élvezni lehet ezt a sportot, szóval megvan az az élmény, amikor a labda bemegy a kapuba, az a gól, és egyszerűen felfoghatatlan érzés, hogy milyen öröm, legalábbis nálam. A csapatmunka is, összehozza az embereket ez a sport.”

A tábor vasárnap kezdődött, az alapoktól indultak, hisz a legfontosabb, hogy a gyerekek megismerjék és megszeressék a kézilabdát - véli Ivković Balázs, a Magyarkanizsa Kézilabda Klub edzője. „Vannak kezdők, bár vannak olyanok, akik már találkoztak ezzel a sportággal, viszont azokon van a hangsúly, akik még nem ismerkedtek meg vele, úgyhogy teljesen az alapoktól indultunk, alaptechnikai elemekkel foglalkozunk.”

A tábor nem titkolt célja, hogy toborozza a lányokat, ugyanis szeptemberben a Nyers István Akadémia Sportegyesület berkein belül kézilabda szakosztály indul, az adai Halász József Női Kézilabda Klubbal és a Magyarkanizsa Kézilabda Klubbal közösen. A hely adott, ugyanis elkészült a sportcsarnok, ahol minden feltétel biztosított a megfelelő edzések megtartásához.

Utasi Jenő, elnök, Nyers István Akadémia Sportegyesület, Tóthfalu: „Mivel ez a lehetőség adatott, ezért úgy gondoltuk, hogy a foci mellett az akadémia megnyitja a bejegyzett szakosztályát. Aktivizáljuk a kézilabdára, és erre van egy szakemberünk, Ivković Balázs Magyarkanizsáról, aki elvállalta, és hát az adottság már megvan, van termünk, van szakemberünk és most már kellenek a lányok hozzá.”

A tábor csütörtökön zárul. Az érdeklődők a Nyers István Akadémia honlapján informálódhatnak a szakosztályba való jelentkezésről.

kézilabda
Tóthfalu
Nyers István Akadémia

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.