Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Hassan Ammar

Tokió 2020 - Szilágyi Áron nyolcaddöntős férfi kardban

2021.07.24
07:03
2021.07.24
08:22
Forrás
MTI
A kétszeres címvédő Szilágyi Áron könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi kardozók szombati egyéni versenyében a tokiói olimpián.

London és Rio de Janeiro bajnoka első asszójában 15-7-re verte a venezuelai José Quinterót, és a 16 között az iráni Mojtaba Abedinivel találkozik, közép-európai idő szerint 8 órakor. A Vasas 31 éves világklasszisa a mérkőzés elején nem igazán találta a ritmust a világranglista 234. helyezettje ellen, de 3-3 után beindult, és szebbnél szebb találatokkal menetelt előre. A szünetben 8-3 volt az állás, majd a folytatásban hamar 13-3 lett. Ekkor a 24 éves dél-amerikai kissé magára talált, 13-7-re szépített, de ezt követően már csak Szilágyi adott tust."Az elején egy kicsit szenvedtem, mivel nem ismertem az ellenfelemet. Három-három után aztán egyre jobban megéreztem a tempót és a vége egy magabiztos győzelem lett. A következő riválisomat jól ismerem, kellemetlen stílusban vív. Az én feladatom az lesz, hogy ráerőltessem a saját vívásomat" - értékelt Szilágyi Áron.

A nyolcaddöntők 7.35 órakor, a negyeddöntők pedig 8.55 órakor kezdődnek. Az elődöntős-döntős programra közép-európai idő szerint 12 órától kerül sor.

Egyébként a három magyar induló közül Szilágyi Áron egyedüliként jutott be a legjobb 16 közé. Szatmári András háromtusos vezetésről kapott ki a világranglistán kilenc hellyel mögötte álló Ali Pakdamantól, míg Decsi Tamás héttusos vereséget szenvedett a kétszeres egyéni Európa-bajnok Max Hartungtól.

A többi magyar sportoló közül a cselgáncsozó Csernoviczki Éva bejutott a 16 közé, ott azonban nem bírt japán ellenfelével. Búcsúzott az ökölvívó Gálos Roland, és a taekwondos Salim Omar is. Az asztaliteniszezőknél a Szudi Ádám, Pergel Szandra duó kikapott a vegyes párosok első fordulójában. Mészáros Eszter a 20. helyen zárta a női légpuskások versenyszámát.

Szilágyi Áron
Tokió 2020

Most

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.