Ugrás a tartalomra
szurkolók ezrei
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat Zágrábban

2018-07-16
22:39
2018-07-17
01:45
Forrás
MTI
120 ezer ember a főtéren és több tízezer az utcákon éljenezte a világbajnoki ezüstérmes csapatot, amelynek így órákba telt eljutnia a repülőtérről a város központjába, a hivatalos rendezvényre.

Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette. A repülőgép 15 óra után szállt le a horvát fővárosban, és a város felett érkezett meg három MiG-21 vadászrepülőgép kíséretében.

Már a repülőtéren hatalmas ovációval fogadták a játékosokat, akik a nyitott tetejű autóbuszról is végig autogramokat osztogattak, integettek és fotóztak, majd saját közösségi oldalaikon is jelentettek meg képeket. Emberek tolongtak az út szélén, hogy megérinthessék a futballistákat, többen ültek a háztetőkön és lógtak ki az erkélyekről is zászlókat lengetve. Közben a Jellasics főtéren voltak, akik már 12 órája vártak, hogy találkozhassanak a horvát válogatottal.

A horvát válogatott és a rajongók

Tanjug/AP Photo/Marko Drobnjakovic

A délután folyamán a légierő legnagyobb büszkesége, a Vihar Szárnyai elnevezésű műrepülő-kötelék légi bemutatót tartott. Egy helikopter óriási horvát zászlót lógatva folyamatosan keringett a tömeg felett. 

Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom. Az óriási érdeklődés és a késés miatt elmarad az elnöki hivatalba tervezett fogadás is, ahol Kolinda Grabar-Kitarović államfő kitüntetésben részesítette volna a válogatott játékosokat és Zlatko Dalić szövetségi kapitányt is.

labdarúgó világbajnokság
horvát
válogatott
Zágráb

Most

08:54, Frissítve: 09:28

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű