Ugrás a tartalomra

Topolyára látogatott Nikolics Nemanja

2017.12.27
15:06
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A vajdasági születésű játékos az ifjú focistákkal barátkozott, majd pedig a településen épülő labdarúgó akadémiát is megtekintette.

Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára, a Chicago Fire válogatott labdarúgója nemcsak autogramokat osztogatott a topolyai általános iskola tornatermében, hanem a gyerekek kérdéseire is válaszolt, magyarul és szerbül is. Ezután pedig jöhetett a közös fotózkodás is, ami sokak számára örök emlék marad. Bukros József: „Nagyon örülök, hogy találkoztam vele. Örülök, hogy láttam, mert nagyon szeretem a góljait. Nagy élmény, hogy vele találkoztam.”

Onhaus Erik: „Nem nagyon szoktam követni, de láttam az interneten, hogy nagy gólokat szokott rúgni. Én is szeretnék rá hasonlítani, amikor nagy leszek.”

A gyerekekkel való találkozó után Nikolics Nemanja a Topolyán épülő labdarúgó akadémiát is megtekintette. A magyar kormány által támogatott sportkomplexum nagyot lendíthet majd az ifjú délvidéki labdarúgók fejlődésén - véli a vajdasági származású csatár. Nikolics Nemanja, válogatott labdarúgó, Magyarország: „Remélem, hogy nagyon sok gyereknek fog majd segíteni, akik futballisták akarnak lenni. Amikor kicsi voltam, mindig is álmodoztam, hogy ilyen körülmények legyenek, és hogy ilyen támogatást kapjak, mert egy ilyen helyen a gyerekek mindenféle módon kapnak támogatást a suliban és a fociban is, és megkapják azokat az alapokat, amelyek – ha komolyan gondolják és focisták akarnak lenni – biztosan segíteni fog nekik.”

A Topolyán épülő labdarúgó akadémia építkezési munkálatai terv szerint haladnak - mondta a klub elnöke. Palágyi Szabolcs, elnök, TSC, Topolya: „Törekszünk arra, hogy majd mi is különböző fórumokon reklámozzuk klubunkat és azokat a körülményeket, amire a gyerekek majd számíthatnak, hogy ha beköltöznek ide az akadémiára.”

A jövőre elkészülő topolyai labdarúgó akadémián a tervek szerint mintegy 40 gyermek elszállásolására lesz majd lehetőség.

Nikolics Nemanja
Topolya
labdarúgó akadémia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.