Ugrás a tartalomra
Pixabay/anovva

Történelmet írtak a magyarok a női torna Eb-n Mersinben

2020.12.20
16:06
Forrás
nemzetisport.hu, MTI
Két magyar női tornász még soha nem állhatott dobogón egyszerre Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófia ugrásban és felemáskorláton is Európa-bajnok lett a törökországi Mersinben. A sportoló már az első sorozat után az élen állt. Az első, 14 350 pontra értékelt gyakorlatát a folytatásban sem tudták felülmúlni riválisai. Végül Kovács Zsófia 14 500 ponttal lett az első ugrásban, ugyanebben a számban Bácskay Csenge a negyedik helyen végzett. A női torna Eb-n felemáskorláton Székely Zója lett az ezüstérmes. Ezzel a teljesítménnyel történelmet írtak a magyarok, ugyanis két magyar női tornász még soha nem állhatott dobogón egyszerre Európa-bajnokságon.

torna
női torna Eb
Mersin
Magyarország
Kovács Zsófia
Bácskay Csenge
Székely Zója

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.