Ugrás a tartalomra
horvát szurkolók a stadionban
Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Története során először jutott vb-döntőbe a horvát válogatott

2018-07-11
22:48
2018-07-11
23:24
Forrás
m4sport.hu, MTI
Horvátország lesz Franciaország ellenfele az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi fináléjában, miután a szerdai elődöntőben hosszabbítás után 2:1-re legyőzte Angliát.
Mandzukic örül

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság második elődöntőjének első perceiben megszerezte a vezetést az angol válogatott Horvátország ellen. Delle Alival szemben Luka Modrič követett el szabálytalanságot és Anglia előkelő helyről végezhetett el szabadrúgást, amelyet Kieran Trippier hibátlanul talált el, így az 5. percben ay angol vćlogatott megszerezte a vezetést. Anglia 12. gólját lőtte a 2018-as tornán, ennyit az elmúlt három világbajnokságon összesen nem tudott felmutatni. Az első félidő végéig többé egyik csapat se talált hálóba.

Trippier gólt rúg

A szünet után rákapcsoltak a horvátok, a 68. percben a sokadik beadás már célt ért, Perišić jött a középen, és kiegyenlített, szinte a semmiből. A rendes játékidő után 1:1-re állt Horvátország és Anglia elődöntője.

Perisic gólt rúg

A hosszabbítás első 15 perce gól nélkül telt. A hosszabbítás második felének 4. percében a Juventus játékosa, Mario Mandžukić lőtte döntőbe a horvát csapatot, amely története során először jutott vb-fináléba.

Mandzukic

A szombati, szentpétervári bronzmeccsen belga-angol, míg a vasárnapi, moszkvai döntőben francia-horvát mérkőzést rendeznek.

Fotók: Tanjug/AP/Frank Augstein, Alastair Grant, Frank Augstein, Francisco Seco

labdarúgó világbajnokság
Moszkva
Oroszország
Horvátország
anglia

Most

23:28

A Szabadkai Zeneiskola Újévi hangversenye

Újévi hangversenyt adott a Szabadkai Zeneiskola a Városháza dísztermében. Az intézmény idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, ezért nagyszabású újévi hangversennyel készültek a közönségnek.
21:46

Énekelj a boldogságért

Ezzel a címmel tartottak gyerekkoncertet szerda este a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahol Bagdi Bella és zenekara a Jobb Veled a Világ Alapítvány tagjai léptek fel.
19:07

Ma este eldől Theresa May sorsa

Bizalmi szavazást kezdeményezett Theresa May miniszterelnök ellen a kormányzó brit Konzervatív Párt alsóházi frakciója. A titkos szavazás ma este lesz.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.