Ugrás a tartalomra

Tóthfalu: Új, műfüves nagypályával bővül az akadémia

2020.07.27
09:58
2020.07.27
19:32
Forrás
Pannon RTV
A Nyers István Labdarúgó Akadémia pályájának kiépítése jelenleg is zajlik. Amikor elkészül, a gyerekek télen és esős időszakban is gyakorolhatnak majd.

Az akadémia Vajdaság területén mintegy 200 gyereket mozgat meg évente, így annak fejlesztése elengedhetetlen - mondják az illetékesek.

Az új futballpálya és a hozzá tartozó infrastruktúra kiépítése a topolyai TSC alközponti rendszerének keretein belül történik, a topolyai klub jóvoltából, a magyar kormány támogatásával. A pálya értéke 400 ezer euró. A munkálatok várhatóan augusztusban fejeződnek be.

Utasi Jenő, a Nyers István Labdarúgó Akadémia elnöke: „Valójában van két élőfüves pályánk, viszont nagy fájdalmunk volt, hogy nincs műfüves pályánk, és ez egy nagy méretű műfüves pálya lesz. Fantasztikus számunkra, hiszen a téli hónapokban edzeni, játszani az élőfüves pályán nagyon nehéz, egyrészt tönkreteszi a pályát, másrészt pedig a gyerekeknek is hóban, sárban kell játszaniuk. Ők természetesen lelkesek, de azért más az, amikor majd műfüves pályán fognak játszani, nem teszik tönkre az élőfüves pályát. Tulajdonképpen majd mérkőzéseket is szervezünk, hiszen a pálya méreteiben megfelel a szabványos méretnek.”

Tóthfalu
Nyers István Labdarúgó Akadémia
műfüves pálya
magyar kormány
Utasi Jenő

Most

Népszerű