Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Tovább épül a TSC Labdarúgó Akadémia

2018.12.24
17:07
2018.12.24
18:50
Forrás
Pannon RTV
Több mint négyezer férőhelyes lelátó, fűthető, modern pálya és egyéb kísérő tartalmak, például szálloda is helyet kap majd a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia központi pályájának a létesítményében.

Amint az időjárási viszonyok lehetővé teszik, elkezdik a topolyai TSC Labdarúgó Akadémia centerpályájának építését. 

A régi városi stadion helyén, a leendő fedett medencés wellness központ szomszédságában épül majd a TSC Labdarúgó Akadémia központi pályája Topolyán. Vera Bogojević, építészmérnök, a munkálatok vezetője: „A négyezer férőhelyes tizenhatezer nettó négyzetméter területű stadion építését elkezdjük, amint az időjárás engedi. A szerződést aláírták a Tončev és a Banković építési társaságokkal, akik a munkálatok kivitelezői, és megpróbáljuk majd tartani a határidőt.”

Fűthető labdarúgópálya, modern berendezés, megvilágítás, szálloda és egyéb tartalmak is helyt kapnak az új létesítményben. A centerpálya kiépítése több mint tízmillió euró, létrehozását a magyar kormány a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül támogatja.

Szinkron: Zsemberi János, elnök, TSC: „A labdarúgáson kívül itt lehet szervezni koncerteket is, lehet, más sporteseményeket is megvalósítani, kötődik a medencére, ami szintén most épül, ez tehát tényleg egy igazi szabadidő sportközpont lesz, nem csak egy labdarúgó pálya.”

A TSC Labdarúgó akadémia központi pályájának kiépítési határideje másfél év, a megnyitó 2020 folyamán várható.

Topolya
TSC
labdarúgó akadémia
Zsemberi János

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű