Ugrás a tartalomra

Továbbjutott a TSC az Európa-liga selejtezőben

2020.08.27
22:06
2020.08.28
19:37
Forrás
Pannon RTV
Legyőzte moldáv ellenfelét a TSC, így bejutott az Európa-liga második selejtezőkörébe. A topolyaiak idegenben verték 2:0-ra a Petrocubot. A történelmi összecsapáson a Pannon RTV stábja is jelen volt.

A TSC együttese már a 16. percben előnybe került a Petrocub ellen, a csapatkapitány Tomanović juttatta előnyhöz a vendégeket. A 30. percben Varga azonban szabálytalanságot követett el, amiért a játékvezető kiállította. A topolyaiak ennek ellenére jól tartották magukat és a második félidő elején megduplázták előnyüket. Lukić váltott gólra egy piros lapot érő büntetőt. A TSC történelmi sikert ért el fennállása első nemzetközi mérkőzésén.

Hatalmas az öröm a csapatnál. Pihenésre azonban nem sok idő van, hiszen a topolyaiakra a hétvégén komoly bajnoki mérkőzés vár, a Crvena zvezda ellen lépnek pályára Belgrádban. 

A TSC-t irányító Szabó Zoltán szerint csapata jól játszott. A győzelemnek és a továbbjutásnak is nagyon örül. „Szerencsére nagyon jól indultunk a mérkőzésen. Gólt is szereztünk gyorsan, Tomanović révén. Utána sajnos Varga piros lapja kicsit megzökkentett bennünket, de jól tudtuk őt helyettesíteni az első félidőben. Utána Ponjevićet átraktuk jobb bekkre, habár ballábas, de nem volt gond azzal. Második félidőben volt egy jó kontránk, amiből 11-es lett. Utána 10 a 10 ellen játszottunk. Természetesen nagyon örülök ennek a továbbjutásnak, ez történelmi siker egy nagyon jó mérkőzésen és büszke vagyok a fiúkra.”

Zsemberi János, a topolyai klub elnöke szerint a házigazdák korrektül viszonyultak a csapatukhoz, mind a szálláshelyen, mind a stadionban, így nem volt feszültség. A TSC játékosai ideálisnak mondható körülmények között hangolódhattak az összecsapásra. „Charter-járatot béreltünk, mert az UEFA erre nekünk keretet ad, teljes egészében ők fizetik, úgyhogy ez nem a klub költségén volt. A játékosok relaxáltan, pihenten vágtak neki a mérkőzésnek. Idegenben persze mindig egy kicsit nehezebb, de nézők nélkül nem sikerült ez olyan rosszul.”

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója szerint a csapat a második körben sem esélytelen a továbbjutás szempontjából. „Hétfőn lesz a sorsolás a következő selejtezőköre és én azt mondom, hogy szeretnénk olyan csapatot kapni, amelyik ellen tudunk ugyanígy játszani, mint ezek ellen. Szerintem ha ez a csapat komolyan játszik, akkor nem nagyképűen mondva, de jöhet bárki. Várjuk a hétfői sorsolást és közben koncentrálunk a következő bajnoki mérkőzésre.”

A hazaút is emlékezetesre sikerült. A TSC játékosai Belgrádig ünnepelték a Petrocub elleni győzelmet. A landolást követően pedig igazi meglepetés is volt. A csapat szurkolói ugyanis a repülőtér előtt várták kedvenceiket. Sörfőző Andor, vezérszurkoló, Blue Betyars: „Topolyán úgy 50-60-an néztük, ide pedig 20-an érkeztünk, Belgrádba a repülőtérre. Jó hangulatban telt az egész, hogyan is telhetett volna. Fantasztikus és várjuk a kihívást, csak rohanva és csak előre.”

A hétfői sorsoláson a TSC egyébként olyan csapatokkal is összekerülhet, mint az angol Tottenham, a német Wolfsburg, vagy az olasz Milan.

TSC
Európa-liga selejtező
Kisinyov
győzelem

Most

11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.
10:14

Verséneklő koncertet tartottak Ürményházán

A Vajdaságban tevékenykedő három Petőfi Sándor Program ösztöndíjasának együttműködésével jött létre a magyar költészet napja alkalmából megrendezett zenés műsor, amit az ürményházi Szent Anna Római Katolikus Templomban mutattak be.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.