Ugrás a tartalomra

Továbbra is kérdéses a Birkózó Világbajnokság sorsa

2020.10.09
16:14
2020.10.09
17:52
Forrás
Pannon RTV
Továbbra sem dőlt el, hogy megtartják-e a decemberi Birkózó Világbajnokságot Belgrádban. Erről legkésőbb október 15-ig születik meg a végső döntés.

Egyebek mellett ez is témája volt a Szerbiai Birkózó Szövetség mai ülésének, amit Magyarkanizsán tartottak meg. Ezt követően az épülő Vajdasági Birkózóakadémiát is megtekintették az illetékesek.

A decembere tervezett belgrádi Birkózó Világbajnokság szervezői pozitívnak tartják a jelenlegi előjeleket, azonban még a Birkózó Világszövetség jóváhagyó válaszára várnak. Az esetleges problémát továbbra is a koronavírus-járvány jelenti.

Željko Trajković, a Szerbiai Birkózó Szövetség elnöke: „Ahogy most a dolgok állnak, október 15-ig végső döntés születik a belgrádi világbajnokságról. Eddig 62 nemzet jelentkezett, az előző vb tíz legjobb nemzetéből kilenc részt szeretne venni ezen a megmérettetésen, ami egy bizonyíték arra, hogy nagy az érdeklődés a világbajnokságra és sok sportolót vonz az esemény. A mi feladatunk az, hogy ezt minél jobban megszervezzük és döntéseket hoztunk arról, hogy hogyan fogjuk ezt lebonyolítani.”

Az ülésen szó esett arról is, hogy március óta nem tartottak birkózó versenyeket egészen a múlt hétig, amikor Zomborban mérkőzhetett meg egymással az utánpótlás korosztály. Az ülésen döntöttek az idei hazai versenyek helyszíneiről is.

Bálint Zoltán, Szerbiai Birkózó Szövetség közgyűlési elnöke: „A pionír országos bajnoksággal nagyon elégedettek vagyunk. 20 egyesület 85 birkózójával zajlott a mérkőzés. Jó eredményeket hozott. Lokálpatrióta vagyok, így elmondom, hogy a kanizsai csapat a harmadik lett. Tehát meg vagyunk nagyon elégedve. Ami ránk itt vonatkozik még, a magyarkanizsai Potisje egyesületre az az, hogy az utolsó országos bajnokságot itt fogják nálunk rendezni, az U13-as korosztálynak, tehát a fiatalabbak az országos bajnokságát.”

Az ülés után a szövetség tagjai megtekintették a Vajdasági Birkózóakadémia építkezési munkálatait is. Jelenleg a falazás és betonozás zajlik, de van ahol már a menyezett is elkészült az épületen.

birkózó világbajnokság
Magyarkanizsa

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.