Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Tragédiával zárult a 42. Dakar-rali hetedik szakasza

2020-01-12
19:36
2020-01-12
21:03
Forrás
Pannon RTV
A szünetet követő versenynap közepén életét vesztette Paulo Gonçalves motoros versenyző.

A szabadnapot követően egy 546 kilométeres mért szakasz várt a versenyzőkre. A napot egy tragédia árnyékolta be, ugyanis életét vesztette egy Dakar-legenda, Paulo Gonçalves. A portugál motoros a 273. kilométernél bukott, ennek következtében pedig a helyszínen életét vesztette. Az eset lesújtóan hatott a versenyzőkre, ugyanis az egész mezőny ismerte a portugál motorost.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Gonçalves Dakar-legenda, sajnos akkorát bukott, hogy nem tudták újraéleszteni. Utána az egész olyan motorozás volt, hogy csak érjünk be a célba, sikerült beérni a célba. Szerintem az eredményem aránylag jó, egy checkpointot nem találtam meg, de nem tévedtem el, úgyhogy beértem a célba elég jól, a 90. helyen.”

Gyenes Emánuel a célba érést követően értesült motorostársa haláláról. „Amikor beértem a célba, akkor értesültem róla, hogy meghalt sajnos. Ez egy nagyon rossz hír mindenkinek és a motorversenyzők számára is egy kellemetlen helyzet ez. De sajnos ez benne van a pakliban, mindenki bevállalja, mindenki tudja, hogy hova jön és mit csinál. Ez sajnos most így alakult.”

Pontosan nem tudni, hogyan történt a bukás, mivel egy viszonylag egyenes szakaszon történt a baleset. A vasárnapi etapot egyébként a motorosok versenyében az argentin Kevin Benavides nyerte meg, míg az autósok mezőnyében Carlos Sainz a harmadik szakaszgyőzelmét jegyezte. A tervek szerint holnap 477 kilométert kell megtenniük a versenyzőknek.

Dakar
Halál

Most

08:54, Frissítve: 09:28

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű