Ugrás a tartalomra

TSC Cup - baráti hangulatú nemzetközi kupa

2019.08.06
15:50
2019.08.06
19:01
Forrás
Pannon RTV
Az egész Kárpát-medencéből érkeztek ifjú focisták Topolyára, a községben már hagyománynak számító TSC Cup nemzetközi kupára. A kétnapos baráti hangulatú megmérettetésen nyolc együttes vesz részt

A hazai pályán játszó TSC és a magyarországi Puskás Akadémia volt az egyik nyitánya az idei TSC kupának. A topolyai akadémia kettes pályáján szoros küzdelem alakult ki a két együttes ifjoncai között. Tempós kezdés után az első percekben a TSC szerzett vezetést, a második félidőben azonban összeszedte magát a Puskás Akadémia, és két nagyszerű kontrából megfordította a mérkőzést. A kétszer húsz perces játékidő után 2-1-re nyert a magyarországi csapat.

A TSC fiataljainak edzője szerint bár elvesztették a mérkőzést, rengeteget fejlődött a csapat, hiszen például a tavalyi TSC Cup-on 10-0-ra kaptak ki a felcsúti Puskás Akadémiától. Predrag Pršić, edző, TSC U-15, Topolya: „Az első mérkőzésünkre régi ismerősünkkel és barátunkkal, a Puskás Akadémiával lettünk összepárosítva, akikkel már többször játszottunk, de továbbra sincs győzelmünk ellenük, de mindig közelebb kerülünk az eredménnyel. Ma jól kezdtük a mérkőzést, elég korán sikerült gólt adnunk, ugyanakkor a jobb cserepad és a minőségibb játékosok határozták meg a meccs kimenetelét. Elégedett vagyok az eredménnyel, nincs mit felrónom a csapatnak, talán keveset játszottunk a labdával, jobbnak kell lennünk.”

Bár a felcsútiak megnyerték első mérkőzésüket, edzőjük mégis kevésbé volt elégedett a végeredménnyel. Fóris Róbert edző szerint a torna kiváló próbája azoknak a technikai és taktikai elemeknek, amelyeket nemrég tanultak a fiatalok, viszont élesben még nem gyakorolhatták. „Egy nagyon jól felkészített hazai csapat ellen játszottunk, őszintén mondom, megleptek bennünket ezzel a játékkal. Nagyon agresszívak voltak, a párharcokat jórészt ők nyerték az első félidőben, nehezen tudtunk kibillenni ebből a mélységből, aztán szépen lassan, úgy érzem, hogy kondicionálisan át tudtuk venni az irányítást, jött az első gól, hála Istennek jött rá a második gól és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.”

A már hagyományos kupára idén is nyolc csapat érkezett szerte a Kárpát-medencéből. A TSC mellett Horvátországból az Eszék, Felvidékről a dunaszerdahelyi DAC, a kárpátaljai Munkács, az erdélyi Csíkszereda és Magyarországról a Puskás Akadémia és a Ferencváros U-15-ös fiataljai küzdenek meg egymással. Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Ezek a csapatok egy nappal a torna kezdete előtt érkeznek és már kora délután, majd este barátkozás következik a csapatok között. Két csapat van egy helyen elszállásolva, és már itt kialakulnak különböző baráti viszonyok úgy a játékosoknál, mint a vezetőknél is. Azt tudjuk mondani, hogy ez egy baráti hangulatban lezajló torna és sokat jelent számunkra, hogy megismerjük más országok szintjét, az ő játékfilozófiájukat.”

Az idei TSC Cup döntő mérkőzéseit szerdán rendezik meg a topolyai akadémia pályáin.

TSC
kupa
TSC CUP
nemzetközi kupa

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.