Ugrás a tartalomra

Túl vannak a főpróbán a szerbiai kajakválogatott tagjai

2020.09.07
14:22
2020.09.07
17:36
Forrás
Pannon RTV
A sportolók a szegedi Világkupára és az olimpiai reménységek versenyére készülnek.

A palánkai Tikvara-tavon megrendezett országos bajnokságon Barta Éva és Bedőcs Krisztina ezúttal nem versenyzett együtt, inkább egymás vetélytársai voltak több számban is.

A Palánkai-tavon összesen 175 futamot rendeztek meg négy nap alatt serdülő és felnőtt korosztályban. Az eredmények nem csak a szerb országos bajnokságba, hanem a Vajdasági Bajnokságba is beleszámítottak. Utóbbi sorozatban a zentai Tiszavirág Kajak Klub a serdülőknél és a felnőtteknél is a harmadik helyet szerezte meg. Az egyik legeredményesebb vajdasági versenyző a kajakozó Barta Éva volt, aki a felnőttek között egyesben 1000 méteren második, 500-on harmadik, 200-on pedig az ötödik lett, míg K2 500 méteren Fenyvesi Jankával bronzérmet szereztek.

"A legfontosabb szám idén a K1 500 volt és úgy gondolom, hogy egész szépen felfejlődtem ehhez a távhoz, mivel én eddig főleg 1000 egyes mentem. Ebben az évben megpróbáltam teljesen elhagyni az egykilométeres távot, mivel, hogy az 500 az olimpiai szám. Úgy gondolom, hogy felnőttem az 500-hoz és most már bátran állok oda a rajthoz."

Augusztus végén Barta Éva Bedőcs Krisztinával kipróbálta a párost, az egységük jól működött, az ob-n azonban nem ülhettek össze, hiszen nem ugyanannak a klubnak az igazolt sportolói. A szerb válogatott Bedőcs bízik abban, hogy a szeptemberre tervezett szegedi gyorsasági Világkupán és az októberi győri maraton Európa-bajnokságon újra együtt versenyezhetnek majd.

"Egyelőre még mindig nem tudjuk, hogy ezek valóban megtörténnek-e. Hogyha megrendezik őket, akkor a megbeszélés még mindig áll. A szerb bajnokság után készülünk közösen edzőtáborozni és reméljük, hogy ki tudjuk hozni ezekből a legjobbakat."

A Barta-Bedőcs páros már elkezdte a felkészülést a szeptember végi szegedi Világkupára. A legtehetségesebb vajdasági fiatalok közül pedig néhány indulhatnak a 15 és 17 év közöttiek egyetlen idei világeseményén, a szeptember 17-én kezdődő Olimpiai Reménységek Versenyén, amelynek szintén a Maty-ér ad otthont.

kajak
edzés
főpróba
kajakválogatott

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.